Semnificatia anilor de casnicie

Cei mai multi oameni considera ca doar 3 nunti sunt cele mai importante si-anume : nunta de argint, nunta de aur, nunta de diamant care aun loc la implinirea a 25, 50, respectiv 75 de ani. In popor, aproape fiecare an de casnicie are o denumire simbolica si cateva cadouri specifice.

Se spune ca flacara iubirii se stinge odata cu trecerea timpului si face loc altor sentimente mai longevive: respect, incredere si devotament. Denumirile populare ale fiecarui an de casnicie reflecta intocmai aceasta evolutie a relatiei in doi.

Nunta de hartie este sarbatorita dupa primul an de casatorie si arata ca aceasta comuniune intre soti este la fel de fragila ca si hartia. De aceea, trebuie sa aveti mare grija sa nu se rupa. Nunta de bumbac se sarbatoreste dupa al doilea an casatorie Bumbacul este mai trainic decat hartia, asa cum este legatura dintre soti dupa 2 ani.

Nunta de piele- aniversarea a 3 ani de casatorie arata ca relatia sotilor este ca pielea tabacita, adica greu de rupt. De aceea, cadourile specifice sunt articole de imbracaminte, incaltaminte, genti sau curele din piele. Aniversarea a 4 ani de casatorie – nunta de panza sau de flori subliniaza faptul ca viata in doi este solida ca panza tesuta des si frumoasa ca o floare.

Aniversarea a 5 ani de casatorie – nunta de lemn arata ca lemnul este solid si flexibil dar arde usor. Astfel ca si o casnicie solida se poate destrama usor. Nunta de zahar sau de fier se sarbatoreste la cea de-a sasea aniversare de la casatorie. Este dulce ca zaharul si rezistenta ca fierul la fel cum este si viata in in aceasta perioada.

Nunta de lana sau de cupru este sarbatorita la cea de-a 7 a aniversare de la casatorie. Lana este un material cald, confortabil, iar cuprul este un bun conductor de caldura. Asadar, confortul si caldura sunt reperele casniciei cu numarul 7.

Nunta de bronz sau de lut – aniversare 8 ani de casatorie arata ca mariajul este precum lutul usor de modelat. Lutul mai reprezinta si simbolul fertilitatii iar bronzul este sinonim cu stabilitatea si rezistenta. Cadoul ideal pentru aceasta nunta este o vacanta intr-un loc exotic.

Nunta de salcie – aniversare 9 ani de casatorie subliniaza faptul ca salcia este foarte fragila, se indoaie tare in bataia vantului insa nu se poate rupe. Dupa 9 ani, casnicia devine tot mai rezistenta la incercarile vietii, pentru ca sotii stiu sa faca compromisuri.

Aniversarea de 10 ani de casatorie poarta denumirea de nunta de tinichea, care daca este realizata din aluminiu este de o foarte buna calitate si nu rugineste. Aniversarea de zece ani este considerata piatra de temelie pentru anii care vor urma.

Nunta de argint aniversata la 25 ani de casatorie este invaluita in intelepciune si trainicie, semnificatii consacrate ale argintului. Cadourile aniversare pentru nunta de argint sunt verighetele din argint La 30 de ani se aniverseaza nunat de perle. Perla este rodul “trudei” de ani a scoicii, care aduna nisipul bob cu bob. La fel, casnicia care a atins impresionanta “varsta” de trei decenii este dovada increderii, rabdarii si rezistentei in fata incercarilor de tot felul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *