Sfaturi utile pentru alegerea covorului perfect

Covorul poate fi elementul central al unei incaperi, insa marea problema este alegerea lui. Exista atat de multe modele, atat de multe materiale din care sunt realizate covoarele si atat de multe forme si dimensiuni, incat alegerea covorului perfect poate fi o uriasa provocare.

Pentru a face totul mai usor, cei de la Startdecor  au pregatit o gama variata de covoare de cea mai buna calitate si au evidentiat cateva sfaturi care fac alegerea mult mai usoara:

  1. Covorul din living trebuie sa fie pozitionat in centrul incaperii. Distanta dintre cele 4 laturi ale covorului si cei 4 pereti ai incaperii trebuie sa fie egala. Evita sa iei un covor care sa acopere tot spatiul din living, deoarece va da impresia unui spatiu mic si inghesuit.
  2. Ai mare grija la model. Daca ai mobilier clasic, poti opta pentru un model ornamental, cu flori sau forme geometrice. Daca ai mobilier modern, cea mai buna varianta este sa optezi pentru un covor simplu, intr-o singura culoare.
  3. Daca o incapere are mai multe functii, foloseste doua covoare. Daca livingul este in acelasi spatiu cu bucataria, este bine sa folosesti doua covoare pentru a limita cele doua spatii. Evident, covoarele nu trebuie sa fie identice.
  4. Este de evitat mobilierul pe covor, altul decat masa de living sau de bucatarie. Daca, totusi, nu ai cum sa eviti prezenta unor piese mari de mobilier, acestea trebuie sa respecte o regula simpla: picioarele din fata trebuie sa fie pe covor iar cele din spate in afara lui.
  5. Covorul poate juca mai multe functii: confort, impact vizual sau izolare fonica si termica. Tine cont de aceste detalii inainte de a alege modelul preferat. Lana, spre exemplu, amortizeaza cel mai bine sunetele, fiind ideala in blocurile de apartamente cu pereti subtiri.
  6. Evita sa ai mai multe elemente centrale in incapere. Daca in incapere exista deja un element central care vrei sa atraga atentia ( precum un semineu) este bine sa eviti un covor mult prea colorat, deoarece va aglomera. Cel mai bun covor in astfel de conditii este cel simplu. Daca incaperea unde pui covorul nu are inca personalitate, te poti orienta spre unul cu model cat mai viu si atractiv.
  7. Covorul trebuie sa se asorteze cu draperiile si cu pernele de decor. Este bine sa fie in contrast cromatic cu piesele de mobilier.

Regulile de alegere a covorului perfect nu sunt grele. Trebuie doar sa tii cont de mici detalii, iar aceasta piesa atat de interesanta iti va oferi multiple avantaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *