Sistemul de salarizare ERP: 5 beneficii pentru afacerea ta

Pe masura ce tehnologia evolueaza, tot mai multe companii cauta sa isi automatizeze cat mai multe procese. Calculul salarial este unul din ele, iar un sistem ERP poate veni in ajutorul departamentului HR. Afla cum functioneaza aceste aplicatii, ce beneficii au pentru companie, dar si ce sa iei in considerare inainte de a alege programul potrivit.

Cum functionează un program de salarizare?

Un soft de salarizare are rolul de a automatiza si simplifica toate procesele ce tin de salarizare. In primul rand, faciliteaza calculul salariului in functie de pontaj, prime, sporuri, retineri si beneficii. 

In acelasi timp, pune la dispozitie rapoartele standard relevante, precum statele de plata pentru lichidare, avans, concedii (medicale sau de odihna), diverse cheltuieli, fluturasi, dar si declararea impozitului pentru fiecare angajat. Calculul salariului brut va deveni mult mai usor, iar taxele care trebuie platite de companie vor fi simplu de aflat.

Un alt atu este faptul ca poate genera Declaratia 112, care este trimisa direct catre programul de validare al ANAF. Declaratia este disponibila sub forma unui fisier .xml, iar semnatura electronica poate fi incorporata cu usurinta.

Nu in ultimul rand, un astfel de soft poate permite organizarea bugetului prin crearea de simulari. Mai exact, utilizatorul poate introduce date ipotetice, iar apoi se pot vizualiza noile costuri la nivel de companie sau de angajat.

Beneficiile unui sistem de salarizare ERP

Gestiunea salariilor prin sistemul de salarizare ERP are diverse avantaje pentru companii. Iata care sunt cele mai importante dintre acestea.

Te ajuta sa economisesti timp

Digitalizarea si automatizarea iti permit sa nu mai irosesti timp pretios cu procesele repetitive. Astfel, rezolvi mai rapid calculul salarial, iar departamentul de HR isi poate folosi timpul pentru alte proiecte.

Asigura protecția datelor

Soft-ul permite doar accesul persoanelor autorizate din companie. Aceste programe sunt conforme cu regulamentele GDPR privind protectia datelor personale ale angajatilor.

Se actualizeaza in timp real conform modificărilor legislative

Programele ERP sunt actualizate imediat in functie de noile prevederi din domeniu. Astfel, actualizari precum salariul minim pe economie vor aparea imediat in aplicatie.

Este ootrivit oricarei companii

Aplicatiile pot fi configurate in functie de nevoi si pot fi folosite de firme de orice marime si cu orice tip de contracte. Flexibilitatea iti permite sa calculezi la fel de usor si salariile angajatilor cu contract de munca, precum si pe cele ale colaboratorilor.

Îmbunatateste pontajul

Gestionarea pontajului direct din soft-ul de salarizare le permite managerilor sa verifice oricand doresc timpul lucrat de angajati. Astfel, persoanele care lucreaza in departamentul de HR nu mai sunt nevoite sa astepte aprobari pentru concedii atunci cand calculeaza salariul.

Cum alegi programul potrivit?

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa compari mai multe programe de salarizare pentru a descoperi ce caracteristici au. Functiile oferite trebuie sa se alinieze perfect cu nevoile companiei tale.

Apoi, documenteaza-te referitor la furnizorul programului. Acesta trebuie sa aiba suficienta experienta in domeniu si sa ofere transparenta. Verifica si cu ce clienti mai lucreaza, pentru a vedea daca firme similare cu a ta gasesc util acest produs.

Nu in ultimul rand, asigura-te ca interfata este prietenoasa cu utilizatorul. Scopul soft-ului este sa usureze munca echipei de HR, asadar angajatii trebuie sa il poata folosi fara bataie de cap.

Sistemele de salarizare ERP au multe beneficii care deriva din automatizare. Ia in considerare utilizarea unui astfel de soft pentru a simplifica procesul repetitiv al calculului salarial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *