Surse de inspiratie din gradinile de vis din lume

Verdeata si florile din jurul casei de la tara sunt o adevarata revelatie si incantare pentru iubitorii de natura. Daca vrei sa au un decor cat mai spectaculos si mai relaxant, in propria gradina tine cont de aceste surse de inspiratie din gradinile de vis din lume. De fapt, amenajarea unei gradini trebuie facute pe gustul tau pentru a te bucura de acel loc de relaxare sublim, pe care nu te mai saturi sa il privesti.

Modele de gradini de vis la tara sunt deosebit de pretioase dar si foarte admirate. Inspirat-va din exuberanta gradinilor englezesti, abundenta, armonia celor frantuzesti sau mediteraneene si din finetea gradinilor japoneze. Tinandc cont de aceste idei minunate nu aveti cum sa dati gres. Prin urmare, trebuie doar sa studiati cateva posibilitati de amenajare dezvaluite in aceste surse de inspiratie din gradinile de vis din lume inainte de decide ce plante vei sadi.

-Marea Britanie

Celebrele gradini de la tara, amenajate frumos in jurul caselor din Marea Britanie sunt absolute mirifce datorita abundentei plantelor cu flori multicolore aranjate ordonat de-a lungul unei alei inguste. Acestea se afla in contrast cu tufele de gard viu taiate drept care dau structura spatiului, formand o armonie perfecta.

-Franta

Gradinile frantuzesti de la tara nu sunt la fel de structuratate ca si cele britanice si nu domina asa mult culorile. Straturile de flori se intrepatrund si au rolul de a decora fatada casei. Sunt folosite cel mai des lavanda si plantele aromatice.

-Spatiul mediteranean

Gradinile mediteraneene sunt inspirate de vegetatia zonelor aride care se gasesc in sudul Frantei, Italiei si Spaniei. Aici puteti frumusetea  maslinilor, tufelor de rozmarin dar si a vitei de vie.

-Japonia

Gradinile japoneze sunt mai degaraba un spatiu de refugiu si de meditatie. Sunt foarte bine ordonate si inspira calm si armonie, astfel incat fiecare element isi ocupa locul binemeritat in acest decor sublim. Apa, pietrele si structurile decorative din lemn sunt esentiale,acestea fiind de fapt elementele de baza evidentiate intr-o gradina japoneza.

Pentru a crea sit u asemenea gradini de vis la tara luati in consideratie cateva elemente de efect, cum ar fi:

-Creeaza o panta de-a lungul unui gard si umple-o cu plante luxuriante, tufe si flori multicolore pentu un efect spectaculos

-Nu arunca obiecte iesite din uz, pentru ca acestea isi pot gasi un loc de cinste intr-o gradina de vis. Spre exemplu o bicicleta veche poate fi pusa in valoare in gradina, daca este revopsita si inconjurata de plante. Creati un decor anume in jurul lor si amenajati-o conform propriilor dorinte.

-Faceti o alee in gradina, din ce material doriti si veti vedea ca arata grozav, atat printre tufele mari cat si printre florile inalte.

-Dintr-o gradina plina de flori nu trebuie sa lipseasca o bancuta, indiferent daca este din lemn, piatra sau fier forjat, totul tine de preferinta dumneavoastra. Este minunat sa va intindeti aici la umbra si sa admirati gradina si florile multicolore ce formeaa un covor mirific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *