Te intereseaza meseria de mecanic auto? Inscrie-te la un curs de calificare!

In contextul in care numarul autoturismelor din tara noastra este in continua crestere, nu este surprinzator faptul ca si numarul unitatilor de service-uri auto este tot mai mare. De asemenea si firmele care ofera asistenta rutiera sunt tot mai numeroase. Prin urmare si nevoia de personal calificat pentru aceste service-uri auto este tot mai mare. Daca esti interesat sa lucrezi intr-un service auto sau pentru o firma de asistenta rutiera, poti avea in vedere un curs de calificare pentru meseria de mecanic auto.

Competente obtinute in urma cursului de mecanic auto

Prin parcurgerea cursului de calificare pentru meseria de mecanic auto sunt obtinute o serie de competente care sa asigure efectuarea cu succes a operatiunilor specifice. Competentele sunt de ordin general, dar si specializate.Competentele generale obtinute in urma parcurgerii unui astfel de curs de formare profesionala vizeaza documentatia tehnica, sistemele de mentenanta, folosirea fluidelor pentru motoare, dar si determinarea sau masurarea gradului de uzura.

In privinta competentelor tehnice specializate vorbim despre acele abilitati care vizeaza cu precadere activitatile mecanicilor auto. Printre aceste competente amintim asamblarea elementelor de ordin mecanic pentru mijloacele de transport, abilitatea de a conduce automobilul, exploatarea instalatiilor de ordin tehnic a mjloacelor de transport, evaluarea privind starea partilor mecanice a autovehiculelor sau aspecte privind constructia si functionarea automobilului.

Tot in randul competentelor tehnice specializate pot fi amintite aspecte care vizeaza executarea operatiilor pentru reglarea, ajustarea, intretinerea, instalarea si repararea automobilelor in privinta sistemelor, a mecanismelor si a instalatiilor acestora. Nu in ultimul rand trebuie amintita abilitatea de a conduce si de a exploata autovehiculele care necesita depanare si reparatii pana la locurile indicate de catre clienti.

Cum alegi un astfel de curs de calificare/formare profesionala?

Cursurile pentru obtinerea unei calificari in diferite meserii sunt foarte numeroase. Tocmai de aceea este important sa stii care este cea mai buna alegere in privinta unui astfel de curs. In primul rand trebuie sa alegi acel curs de calificare pentru meseria de mecanic auto care este acreditat de catre Autoritatea Nationala de Calificari (ANC). In al doilea rand este recomandat sa alegi un curs organizat de un centru sau de o organizatie cu vasta experienta in acest domeniu.

Flexibilitatea privind orele de desfasurare a cursului, dar si cu privire la localitatile unde se poate urma un astfel de curs este fara doar si poate un alt aspect de luat in calcul. Nu in ultimul rand costurile pentru inscrierea si parcurgerea unui astfel de curs de formare profesionala trebuie sa se regaseasca printre criteriile de avut in vedere inainte de a lua decizia finala.

Pornind de la aceste aspecte, cu siguranta vei face alegerea potrivita atunci cand esti in cautarea unui curs de formare profesionala sau de calificare. Pentru a te inscrie la un curs de calificare pentru mecanic auto intr-unul dintre judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis  (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba(Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Centrul de formare profesionala pentru adulti International Know-How Center poate fi oricand cea mai potrivita alegere. Mai multe detalii pot fi obtinute pe www.cursuricalificarepro.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *