Tu ai auzit de acest fel inedit de a pescui? Iata cum se folosesc magnetii de pescuit!

Conceptul de magneti de pescuit poate parea straniu pentru cei care n-au auzit niciodata de magnet fishing, dar acest hobby are foarte multi adepti in Marea Britanie, Germania, Belgia, Polonia si chiar si in Statele Unite ale Americii. Fiecare tara are propria ei legislatie cu privire la obiectele gasite in timpul pescuitului, asa ca nu este de mirare ca in unele parti ale lumii lucrurile respective pot fi pastrate, in timp ce in altele, ele apartin statului.

Pasiunea este vazuta drept o cautare de comori, a carei realizare este posibila multumita proprietatilor magnetilor. Nu se stie niciodata ce fel de mistere se ascund in adancul apelor, dar cu instrumentul potrivit, oamenii pot face niste descoperiri de-a dreptul interesante. Pentru a evita pe cat posibil incidentele, este necesar ca pasionatii sa ia masurile necesare inainte de sesiunea de pescuit, astfel incat sa se poata bucura de ea fara sa-si puna siguranta in pericol.

Ce fel de obiecte pot gasi oamenii cu ajutorul unor magneti de pescuit?

Adeptii acestui hobby au gasit tot felul de obiecte prin intermediul magnetilor de pescuit, unele mai periculoase decat altele. Asa se explica de ce unii au dat de lucruri obisnuite, precum biciclete si monede, in timp ce altii au avut de-a face cu pistoale si grenade. Totul depinde de zona in care se decid sa se apuce de pescuit, pentru ca exista posibilitatea ca acel loc sa fi fost supus unor atacuri si chiar conflicte militare cu secole in urma.

Cei mai multi pasionati ai pescuitului sunt oameni rabdatori, pe care nu-i deranjeaza sa astepte o zi intreaga, daca recompensa este una pe masura. Acelasi lucru se poate spune si despre pasionatii pescuitului cu magneti: dupa multe cautari, unele nu la fel de reusite ca celelalte, vor face o descoperire care sa merite tot timpul si efortul depus.

Cum arata un magnet de pescuit si ce-l face atat de special?

Dispozitivul folosit pentru pescuit este un magnet incorporat intr-o carcasa de otel. In rest, datele tehnice difera de la un model la altul. Diametrul carcasei poate sa fie de 40 mm, dar la fel de bine poate sa ajunga si la 100 mm. In ceea ce priveste puterea de atractie, ea ajunge la niste valori impresionante, care depasesc cu mult o suta de kilograme, asa ca pescarii nu vor trebui sa-si faca probleme ca obiectul pe care l-au gasit este mai greu decat au anticipat.

Un aspect de care trebuie sa tina cont cei care intentioneaza sa incerce acest tip de pescuit pentru prima data, este ca magnetul atasat de un perete vertical poate sustine doar 20% din puterea de atractie. Bineinteles, caracteristicile suprafetei respective reprezinta un alt factor care-i pot influenta puterea de atractie.

Prin urmare, pescarii care s-au plictisit sa foloseasca momeala, pot aduce o schimbare modului in care sunt obisnuiti sa-si desfasoare hobby-ul si sa incerce pescuitul cu magneti, care este diferit de cel traditional, dar la fel de palpitant. Mai multe tipuri interesante de magneti de pescuit pot fi gasite aici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *