Unde poti achizitiona licente pentru aplicatiile de tip Building Information Modeling (BIM)?

In domeniul arhitecturii si al constructiilor sunt folosite tot mai multe programe asistate de computer. Aceste programe si tehnicile computationale dezvoltate pentru aceste domenii de activitate ofera o precizie superioara si un randament ridicat pentru foarte multe dintre operatiunile specifice acestor domenii precum arhitectura si constructiile.

Unul dintre programele asistate de computer care sunt folosite cu foarte mare succes in acest domenii se refera la aplicatiile de tip BIM – Building Information Modeling.Aceste aplicatii au rolul de a eficientiza derularea si proiectarea diferitelor lucrari si constructii. Aplicatiile BIM sunt foarte utile si ofera proiectantilor si arhitectilor o serie importanta de avantaje.

Faptul ca administrarea si coordonarea proiectelor este mult mai eficienta odata ce sunt folosite aceste aplicatii reprezinta un prim avantaj major. Acest avantaj este datorat accesului la documentatia privind proiectul pentru toti aceia care sunt implicati in elaborarea, finalizarea si finantarea proiectului respectiv. Coordonarea eficienta se datoreaza si faptului ca toate partile implicate in proiect vor putea comunica rapid si eficient astfel incat proiectul sa se deruleze fara probleme si fara intarzieri.

Centralizarea tuturor informatiilor si a tuturor datelor aferente proiectului reprezinta un al doilea avantaj major al aplicatiilor BIM. Prin urmare atat proiectantii, cat si constructorii, dar si lucratorii si beneficiarii vor putea sa acceseze toate informatiile de interes intr-un timp foarte scurt. Acest lucru inseamna inclusiv evitarea eventualelor erori care pot sa intervina in etapa de proiectare si de derulare a unui proiect.

Automatizarea este un alt atuu al aplicatiilor din categoria Building Information Modeling. Automatizarea are in vedere cresterea randamentului pentru derularea operatiunilor si a proceselor cu caracter repetitiv care se pot regasi in anumite etape ale proiectelor din domeniul arhitecturii si al constructiilor.

Automatizarea inseamna reducerea timpului de implementare a unui proiect. Ajungem si la un alt avantaj al aplicatiilor BIM, si anume posibilitatea de a utiliza serviciile de cloud oferite de aceste programe asistate de computer. Serviciile de cloud permit accesul la datele referitoare la un anumit proiect indiferent de locatia de unde se acceseaza datele respective si indiferent de ora la care se doreste accesarea datelor privind proiectul.

Exista diferite tipuri de aplicatii de tip BIM, iar una dintre cele mai performante astfel de aplicatii este versiunea BIM Collaborate Pro de la Autodesk. Faptul ca brand-ul Autodesk este cel mai important nume in domeniul aplicatiilor si al programelor asistate de computer pentru domenii de activitate precum arhitectura si constructii nu mai este un secret pentru cei implicati in documentarea, proiectarea si elaborarea desenelor de arhitectura si constructii.

Daca iti doresti sa beneficiezi de functionalitatile si de avantajele oferite de aplicatiile de tip BIM, trebuie sa stii ca poti achizitiona licenta pentru versiunea BIM Collaborate Pro de la firma CADexpert NET.

Aceasta firma pune la dispozitia clientilor interesati de astfel de aplicatii de tip CAD si BIM diferite variante de licente pentru a putea creste randamentul in proiectarea desenelor pentru proiectele de arhitectura si de constructii. Toate solutiile software pentru care poti achizitiona o licenta sunt disponibile pe www.cadexpert.eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *