Urmeaza sa iti deschizi o spalatorie auto? 5 sfaturi pentru o afacere de succes!

Spalatoriile auto, fie ele self-wash sau nu, vor avea tot timpul succes, cel putin pe piata din Romania. Numarul posesorilor de masini creste de la an la an, odata cu el crescand si numarul clientilor din acest domeniu. Daca urmeaza sa iti deschizi si tu o spalatorie auto in curand, conteaza foarte mult sa pui accent pe serviciile oferite si pe clienti, astfel incat sa te asiguri ca te diferentiezi de competitie.

5 sfaturi pentru o spalatorie auto de succes:

 

1. Alege zona potrivita

Asa cum spuneam anterior, spalatoriile auto vor fi constant la cautare, ceea ce inseamna ca si numarul acestora este unul mare. De aceea, atunci cand vrei sa iti deschizi o astfel de afacere, conteaza foarte mult sa alegi zona potrivita.

Ideal ar fi sa vizionezi cat mai multe spatii din orasul tau si sa faci o lista cu avantaje si dezavantaje pentru fiecare. Principalele lucruri dupa care ar trebui sa te ghidezi atunci cand alegi locatia sunt imprejurimile – afacerile deja existente pe acea strada, traficul de masini si tipul zonei – rezidentiala sau comerciala.

2. Pune accent pe serviciile oferite

Principalele lucruri care diferentiaza o spalatorie auto de alta sunt serviciile oferite si modul de lucru al personalului. Astfel este foarte important sa pui accent pe gama de servicii pe care o vei oferi. Desi la inceputuri spalatoriile auto ofereau doar servicii de spalare si uscare, cu cat trece mai mult timp, cu atat clientii au alte nevoi.

Spre exemplu, poti adauga in oferta ta servicii precum polish faruri, curatare premium interior, restaurari de vopsea si tratamente de desarare a masinii pe timpul iernii. Totodata, iti poti largi gama de servicii cu timpul si poti sa iti intrebi chiar clientii ce anume si-ar dori de la spalatoria ta.

3. Alege distribuitori de calitate pentru solutiile folosite

Solutiile pe care le folosesti in cadrul serviciilor dintr-o spalatorie auto au un impact foarte mare asupra rezultatului final si al opiniei clientului. Daca alegi sa folosesti solutii mai ieftine doar in ideea de a iti crea profit, exista sansa sa pierzi clienti deoarece nu vor fi multumiti de calitatea pe care le-o oferi.

De aceea, iti recomandam sa optezi tot timpul pentru distribuitori mari, a caror produse pot face o diferenta majora in aspectul masinii. Spre exemplu, pentru serviciul de curatare interior, poti alege solutie de curatare a tapiteriei auto de la dacris94.ro, care va oferi autoturismului un aspect nou nout.

4. Acorda atentie micilor detalii

Daca vrei sa ai o afacere de succes trebuie sa acorzi cat mai multa atentie micilor detalii. Fie ca vorbim despre tipurile de servicii oferite cel mai des, clientii care vin regulat in locatie si chiar ora la care ajung acestia, astfel de detalii iti pot castiga clienti fideli. Antreneaza-ti personalul sa fie atenti la aceste detalii si configureaza un tabel in care sa treci toate informatiile.

Spre exemplu, daca acelasi om a venit de 3 ori pana acum in locatie, iar de fiecare data a solicitat aceleasi servicii, a 4a oara il poti intampina direct spunandu-i pe nume si intrebandu-l daca isi doreste acelasi lucru ca datile anterioare. Acest comportament iti va castiga respectul clientului fata de tine si afacerea ta.

5. Asigura-te ca iei in calcul toate nevoile clientilor

Un ultim sfat care iti poate asigura succesul afacerii tale este sa te asiguri ca iei in calcul toate nevoile clientilor. Spre exemplu, daca observi ca o parte din ei vin alaturi de copii atunci cand lasa masina, poti amenaja un spatiu de joaca in care sa isi petreaca timpul.

De asemenea, poti instala tonomate de bauturi si gustari sau chiar o mini cafenea unde pot sa astepte pana autoturismul lor e gata.In concluzie, ce conteaza cel mai mult pentru a avea o spalatorie auto de succes este sa incerci sa acoperi lipsurile pe care le are concurenta si sa asiguri constant multumirea clientilor tai.

Sursa foto: freepik.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *