Vitamine si minerale estentiale pentru o piele sanatoasa

Grija de pielea ta ar trebui sa fie o parte esentiala a regimului tau de sanatate. Este, pana la urma, cel mai mare organ al corpului tau.Primul lucru pe care majoritatea profesionistilor din domeniul sanatatii il recomanda pentru mentinerea pielii sanatoase este sa limitezi expunerea la razele ultraviolete (UV) nocive ale soarelui si sa porti protectie solara cand pielea ta este expusa la soare. 

Cu toate acestea, in cazul in care expunerea nu este una excesiva, soarele nu este deloc rau. Doar 10-15 minute de expunere zilnica ajuta la producerea de vitaminei D pe toata pielea. Vitamina D este una dintre cele mai bune vitamine pentru pielea ta, impreuna cu vitaminele C, E si K.

Exista numeroase vitamine si minerale esentiale pentru piele care sunt disponibile in alimente, sub forma de suplimente, dar se gasesc si in produsele de ingrijire a pielii cum sunt cele de la TIS Farmaceutic. Iata care sunt cele 4 vitamine care asigura o piele sanatoasa: 

Vitamina D

Dupa cum am spus sim ai devreme, vitamina D se produce atunci cand lumina soarelui este absorbita de pielea ta. Colesterolul se transforma in vitamina D cand se intampla acest lucru. Vitamina D este apoi preluata de ficat si rinichi si transportata in tot corpul pentru a ajuta la crearea de celule sanatoase. Sanatatea pielii tale depinde de aceasta vitamina, care poate chiar ajuta la tratarea psoriazisului.

Vitamina C

Vitamina C se gaseste la niveluri ridicate in epiderma (stratul exterior al pielii), precum si in derm (stratul interior al pielii). Proprietatile sale anti-cancer (antioxidante) si rolul sau in productia de colagen te ajuta sa iti mentii pielea sanatoasa. Acesta este motivul pentru care vitamina C este unul dintre ingredientele cheie care se gasesc in multe produse de ingrijire a pielii.

Consumul de vitamina C pe cale orala poate spori eficacitatea cremelor solare aplicate pe piele pentru protectia impotriva razelor UV daunatoare ale soarelui. Face acest lucru prin reducerea daunelor celulare si faciliteaza procesul de vindecare a ranilor corporale. 

Vitamina C poate ajuta, de asemenea, in combaterea semnelor imbatranirii, datorita rolului sau vital in sinteza naturala a colagenului. Ajuta la vindecarea pielii deteriorate si, in unele cazuri, reduce aspectul ridurilor. Aportul adecvat de vitamina C poate ajuta si la repararea si prevenirea pielii uscate.

Vitamina E

Ca si vitamina C, vitamina E este un antioxidant. Principala sa functie in ingrijirea pielii este de a proteja impotriva daunelor solare. Vitamina E absoarbe lumina UV daunatoare de la soare atunci cand este aplicata pe piele. Fotoprotectia este o prorpietate a vitaminei E si se refera la capacitatea organismului de a reduce la minimum daunele cauzate de razele UV. 

In mod normal, organismul produce vitamina E prin sebum, o substanta uleioasa emisa prin porii pielii. Intr-un echilibru corect, sebumul ajuta la mentinerea pielii conditionate si la prevenirea uscaciunii. Daca ai pielea deosebit de uscata, vitamina E poate ajuta la combaterea lipsei de sebum. Vitamina E ajuta, de asemenea, in tratamentul inflamatiei pielii.

Vitamina K

Vitamina K este esentiala pentru a ajuta procesul organismului de coagulare a sangelui, care ajuta organismul sa vindece ranile, vanataile si zonele afectate de operatii. Printre functiile de baza ale vitaminei K se afla si combatrea urmatoarelor afectiuni ale pielii: vergeturi, varice, cicatrici, pete si cearcane. 

Medicii folosesc frecvent creme care contin vitamina K pentru pacientii care tocmai au suferit o interventie chirurgicala pentru a ajuta la reducerea umflaturii si a vanatailor.  Vitamina K poate fi gasita in multe creme pentru piele si poate ajuta la tratarea unei varietati de afectiuni ale acesteia.  

Tis Farmaceutic ti-a pregatit o gama larga de vitamine si minerale potrivite pentru sanatatea pielii tale. Gama lor contine suplimente nutritive cu un conținut bogat de extracte din plante, obținute prin tehnologii nedistructive, pentru păstrarea principiilor active în formă nealterată.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *