3 reguli de design pe care sa le respecti ca sa ai un living primitor

Vrei sa-ti amenajezi un living armonios si primitor? Afla din acest articol cateva aspecte pe care ar trebuie sa le ai in vedere!

Amplasarea corecta a mobilierului

Evaluarea spatiului este esentiala inainte de a amplasa mobilierul intr-un living. Dimensiunile si forma camerei te vor ajuta sa alegi piese de mobilier care se potrivesc proportional cu spatiul si sa eviti aglomerarea.

De asemenea, evaluarea spatiului iti va permite sa determini modul in care circulatia va fi dirijata prin camera. Este important sa eviti blocajele sau obstacolele care ar putea impiedica accesul la diferite zone din camera.

Functionalitatea si confortul sunt aspecte cheie in amplasarea mobilierului. Trebuie sa te gandesti la modul in care intentionezi sa folosesti spatiul si sa pozitionezi mobilierul in consecinta. Daca este un spatiu pentru relaxare, vei dori sa amplasezi mobilierul intr-un mod care incurajeaza conversatia si interactiunea. Daca este un spatiu de lucru, trebuie sa te asiguri ca ai suficient spatiu pentru a te misca liber si ca ai acces la tot ceea ce ai nevoie pentru a lucra eficient.

Coordonarea cu alte elemente de design este, de asemenea, esentiala in amplasarea mobilierului. Trebuie sa te asiguri ca mobilierul se armonizeaza cu texturile, culorile si modelele existente in camera. De exemplu, canapeaua din piele ecologica din living poate fi amplasata intr-un loc unde va atrage atentia si va deveni punctul focal al camerei. Este important sa ai in vedere toate elementele de design si sa le coordonezi astfel incat sa creeze o atmosfera armonioasa si placuta in living.

Alegerea culorilor potrivite

Importanta culorilor in designul interior este un aspect esential de luat in considerare atunci cand iti doresti sa creezi un living primitor si confortabil. Culorile au un impact semnificativ asupra emotiilor si starii de spirit a oamenilor, asa ca alegerea culorilor potrivite este esentiala pentru a crea atmosfera dorita in acest spatiu.

De exemplu, culorile calde precum rosu, portocaliu sau galben pot aduce o atmosfera prietenoasa si primitoare in living. Aceste culori sunt asociate cu energie si caldura, fiind potrivite pentru a crea un mediu relaxant si familiar.

O alta idee importanta in alegerea culorilor potrivite este sa inveti cum sa le combini intr-un mod armonios. Poti folosi reguli de design precum regula de 60-30-10, care ne sugereaza sa alocam 60% dintr-o incapere pentru o culoare dominanta, 30% pentru o culoare secundara si 10% pentru o culoare de accent. Aceasta regula te poate ajuta sa creezi un echilibru vizual placut in living.

Un alt mod de a combina culorile este prin utilizarea schemei de culori complementare. Aceasta schema presupune folosirea culorilor opuse pe roata culorilor pentru a crea un contrast puternic si vibrant in living. De exemplu, poti combina albastrul cu galbenul sau rosul cu verdele pentru a obtine un efect vizual interesant si placut.

Iluminatul – elementul cheie al unui living primitor

Iluminatul general este cel care asigura lumina principala intr-o camera si lumineaza intreaga zona. Acesta poate fi obtinut prin intermediul unor lampi de tavan sau plafoniere si este potrivit pentru activitati generale, precum socializarea sau curatenia. Iluminatul de accent este folosit pentru a sublinia anumite elemente de design sau obiecte de valoare din camera. Acesta poate fi creat prin intermediul spoturilor sau a luminilor directionate, care evidentiaza anumite detalii, precum tablouri sau obiecte decorative.

Amplasarea adecvata a surselor de lumina este esentiala pentru a crea atmosfera dorita in living. De exemplu, pentru a adauga o nota de caldura si intimitate, se pot plasa lumini mai mici la nivelul ochilor, precum lampi de masa sau abajururi. De asemenea, utilizarea luminilor de accent poate evidentia anumite elemente de design sau lucruri de valoare din camera, cum ar fi un tablou sau o colectie de obiecte decorative.

Tonul si intensitatea luminii pot influenta atmosfera dintr-o camera. De exemplu, o lumina mai calda, cu un ton galben sau portocaliu, poate crea o atmosfera primitoare si confortabila. Pe de alta parte, o lumina mai rece, cu un ton albastru sau alb, poate face ca o camera sa para mai mare si mai aerisita. Este important sa alegi tonul si intensitatea potrivite in functie de scopul si atmosfera pe care doresti sa o creezi in living.

Pentru a avea un living primitor, este esential sa respecti aspectele prezentate in acest articol, deoarece fiecare dintre aceste elemente joaca un rol cheie in crearea unei atmosfere calde si invitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *