Ce trebuie sa faci pentru a obtine o friptura suculenta si apetisanta

Desi prepararea unei fripturi nu pare deloc complicata, este foarte posibil ca rezultatul final sa nu fie pe masura asteptarilor noastre, de aceea trebuie sa tinem cont de micile detalii care desavarsesc un preparat.

Iata care sunt greselile ce trebuie evitate pentru a face o friptura delicioasa:

1. Nu gati carnea imediat dupa ce a fost scoasa din frigider

Daca faci acest lucru vei fi surprins sa vezi ca se va gati in mod inegal. Adica, se va patrunde foarte repede la exterior si la interior va ramane negatita. Este important sa lasi carnea sa ajunga la temperatura camerei inainte de a incepe procesul de gatire.

2. Nu pune carnea in tigaie pana cand nu este bine incinsa

Daca nu lasi tigaia sa se incinga extrem de bine, atunci carnea se va fierbe in sucul propriu si va capata acel aspect gri, in loc sa pastreze sucul in interior.

3. Nu ezita sa condimentezi carnea cat mai bine

Carnea trebuie condimenteaza suficient pe ambele parti, pentru a avea un gust apetisant. Sarea si piperul sunt  condimentele principale la care se pot adauga tot felul de condimente aromate in functie de preferinte.

4. Nu lasa friptura mult timp direct deasupra focului

Este indicat sa pui friptura pe foc pana cand se formeaza o crusta, apoi sa o bagi in cuptor. Daca nu vei observa ca se va arde la suprafata, in cauza caldurii intense si la interior va ramane nefacuta.

5. Nu intepa carnea cu furculita ca sa vezi daca s-a facut

Daca faci o gaura in bucata de carne de pe foc, tot sangele si aroma se vor pierde. Tine cont de acest truc pentru a te asigura ca obtii o friptura ce are consistenta dorita.

6. Nu intoarce friptura de mai multe ori

Friptura se lasa pe foc pana incepe sa se formeze crusta, apoi se intoarce o singura data. Intorcand carnea de mai multe ori, vei pierde mult din arome si din sucul gustos.

7. Nu apasa carnea cu spatula

Nu pune presiune cu spatula sau cu clestele de gratar pe bucata de carne, deoarece daca e lipita cu putere de tigaia incinsa, se va face mai repede, adica in mod fortat si se pierde din gust si arome.

8. Nu servi friptura imediat dupa ce ai luat-o de pe foc

Dupa ce s-a gatit, carnea trebuie lasata sa se odihneasca, in medie 10 minute. In aceasta perioada, sucurile si aroma se va fixa in centrul fripturii.

9. Nu uita sa asezonezi friptura si inainte de servire

Multe din condimentele folosite la inceput se pierd in timpul prepararii, de aceea mai poti presara putina sare peste friptura inainte sa o servesti.

Ia in considerare toate aceste sfaturi pentru a obtine o friptura suculenta, care va fi pe placul tuturor. Profita de sezonul de vara pentru a face o carne la gratar exact asa cum trebuie si bucura-te din plin de momentele in care iei masa alaturi de familie si prieteni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *