Cele mai solicitate interventii de chirurgie estetica

Studiile arata ca la nivel mondial se observa o crestere de 18.5% in ceea ce priveste interesul fata de interventiile chirurgicale estetice, in special cele care fac referire la infrumusetarea corporala. Fata de trendurile internationale, unde liposuctia ocupa un loc de top, la noi in tara atentia principala este concentrata asupra implantului mamar,

Liposuctia este o procedura care a inregistrat un numar impresionant de de operatii, de ordinul zecilor de mii, iar cererile sunt in continua crestere. Aceasta interventie permite indepartarea excesului de grasime din diferite parti ale corpului, oferind astfel pacientilor o silueta mai subtire si un corp mai frumos conturat. In topul preferintelor urmează i interventiile mamare, blefaroplastie, rinoplastie si abdominoplastie.

Se pare ca implantul mamar este cel mai solicitat la noi in tara. Cercetarile facute in acest domeniu subliniaza faptul ca preferintele pacientilor in materie de chirurgie estetica sunt destul de diferite fata de trendurile internationale.

In Romania exista o serie de optiuni preferate de pacienti. Procentajul interventiilor chirurgicale arata astfel : 19,3% solicitari pentru implanturi mamare, 16,9% pentru marirea buzelor, 12% opteaza pentru interventii de blefaroplastie, 9,8% rinoplastii, iar liposuctia 8% din totalul interventiilor.

Acestea sunt preferintele specifice ale romancelor, care sunt influentate de factori culturali si individuali. Romancele isi doresc sa obtina pentru proportii armonioase ale sanilor si sa accentueze anumite trasaturi estetice. Blefaroplastia si rinoplastia sunt foarte apreciate in ceea ce priveste corectarea imperfectiunilor la nivelul ochilor si nasului, iar liposuctia este procedura cea mai solicitata pentru remodelarea corporala.

Este important ca fiecare persoana sa consulte un chirurg plastician pentru a fi indrumat corect asupra celor mai bune optiuni chirurgicale ce se adapteaza perfect nevoilor individuale. Poate veti fi surprinse sa aflati ca uneori trebuie sa apelati la chirurgia estetica, in timp ce alteori la cea plastica.

Liposuctia este procedura chirurgicala care ajuta la indepartarea tesutului adipos inestetic de pe diverse zone ale corpului, cum ar fi abdomenul, coapsele sau bratele. Aceasta nu reprezinta un mijloc de slabire, ci are rolul de a corecta aspectul estetic al zonei tratate.

Prin urmare, se imbunatateste vizibil aspectul pielii si se observa o intinerire a acesteia. Liposuctia nu are un impact direct asupra greutatii corporale, ci vizeaza imbunatatirea aspectului estetic. In umele situatii, aceasta procedura poate avea si un rol curativ, atunci cand este utilizata pentru tratamentul ginecomastiei ce reprezinta acumularea de tesut adipos la nivelul glandei mamare la barbati.

Liposuctia se foloseste si in cazul lipoamelor, care sunt formatiuni tumorale benigne alcatuite din tesut adipos organizat. De asemenea, poate fi utilizata si in cazul afectiunilor lipodistrofice, caracterizate prin acumulari adipoase sau distorsiuni ale unor zone cu tesut adipos.

In urma unui control specializat, veti afla toate informatiile necesare cu privire la interventiile cele mai potrivite care ajuta la imbunatatirea aspectului estetic. Faceti toate corecturile necesare pentru a va bucura din plin de frumusetea corporala, dar si de o piele intinerita cu aspect neted si stralucitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *