Ce se intampla cu copiii ignorati de parinti ?

Din nefericire, tot mai multi copii sunt ignorati de parinti, deoarece acestia nu au suficient timp sa petreaca cu ei, fiind mereu mult prea ocupati. De regula, acestia considera ca cei mici se pot dezvolta armonios si in lipsa legaturii profunde parinti-copii deoarece este suficient sa le ofere mancare, haine si acces la educatie.

Din cauza acestei conceptii gresite, cei mici au numai de suferit, iar suferinta acestora se rasfarnge si in viata lor de adolescenti sau adulti. Este important ca parintii sa le acorde timp si sa se joace impreuna, pentru a le oferi un confort psihic atat de necesar atat de necesar pentru dezvoltarea acestora.

Cel mai de pret dar pe care il poti oferi copilului este timpul tau. Desi, cei mai multi parinti sunt de-a dreptul epuizati dupa o zi grea la serviciu, este important ca acestia sa acorde atentie micutilor. In caz contrar, acestia vor crede ca sunt neiubiti de parinti. Copiii se vor invinovati pentru starea parintilor si cu timpul, va evita sa le mai stea in cale, pierzandu-si stima de sine.

Acestia vor fi cuprinsi de teama de a va aborda ceea ce va duce la deteriorarea relatiei parinti-copii. Simpla dorinta a celui mic este de a se juca cu parintii lui si de a beneficia de confort emotional. Cele mai importante sunt sentimentele copiilor tai. Ei isi vor aduce aminte de timpul pe care l-ati petrecut impreuna si in viata de adult.

Atunci cand se pun noaptea la somn, inima lor va zambi deoarece sunt bucurosi ca v-ati jucat cu ei, ati iesit la plimbare, ati vorbit si ati glumit impreuna. Ei nu o sa-si aminteasca ca le-ati dezinfectat jucariile si ca le-ati oferit un pranz cald. Copiii isi iubesc parintii exact asa cum sunt, deoarece pentru fiecare copil parintii sai sunt cei mai buni.

Iata de ce este important sa-ti faci timp pentru copiii tai :

1. Construieste stima de sine a copilului

Copiii care petrec timp cu parintii lor si participa la diverse activitati interactive impreuna isi formeaza un sentiment de respect de sine puternic. Atunci cand sunt evaluati de catre parinti, acestia se simt mai pozitivi si mai increzatori in fortele proprii. Dedicandu-te celui mic, ii oferi senzatia ca este iubit si important si ii creezi sentimentul unei vieti implinite si fericite.

2. Intareste relatiile de familie

Petrecerea unui timp de calitate cu copilul tau ajuta la dezvoltarea unei relatii mai puternice si stabile intre membrii familiei. Familiile care impartasesc activitatile de zi cu zi impreuna, formeaza legaturi puternic emotionale. Faceti activitati sportive, cititi carti sau urmariti un filme care va fac placere. Crearea amintirilor de familie ocupa un loc extrem de important.

3. Dezvolta un comportament pozitiv

Copiii care petrec mai mult timp cu parintii lor sunt mai putin predispusi in a folosi tutun, alcool si chiar droguri. De asemenea, cei care obisnuiesc sa manance in mod frecvent impreuna cu parintii lor isi imbunatatesc aportul alimentar si vor intelege importanta meselor in familie.

4. Incurajeaza comunicarea

Cand iti petreci timpul cu copiii tai, ajuti la crearea unui mediu in care are loc o buna comunicare. Este foarte important ca cei mici sa se simta confortabil sa vorbeasca despre orice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *