Cele mai scumpe masini din lume

Cele mai scumpe masini din lume sunt piese de arta si sunt ravnite de catre lumea intreaga. Aceste automobile reprezinta un stil de viata la care viseaza poate mai mult din jumatatea planetei. Este vorba despre vehicule produse in serie, chiar daca unele apar in doar cateva exemplare.

-Koenigsegg CCXR Trevita – 4,8 milioane de dolari

Koenigsegg este cap de lista fiind cea mai scumpă masina in serie. Are performante remarcabile si este decorata cu diamante veritabile. De asemenea, acoperirea fibrelor de carbon se face cu o rasina impregnata cu praf de diamante, ceea ce este extrem de costisitoare.Are un motor V8 de 4,8 litri cu o putere totală de 1.004 CP, iar pana in exista doar trei exemplare de acest fel.

-Lamborghini Veneno – 4,5 milioane de dolari

Aceasta masina a fost construita pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a producătorului auto. Mașina este absolut uimitoare din toate punctele de vedere, la prima vedere pare a fi o navă spatiala mortal, dupa cum ii spune si numele, pentru ca veneno inseamna otrava. Are un motor V12-ul de 6,5 litri si depaseste viteza de 100 km/h in doar 2,9 secunde.

-W Motors Lykan Hypersport – 3,4 milioane de dolari

Are farurile incrustate cu bijuterii, usile tip foarfece si un interior uimitor. Arată ca o masina blindata iar performanta acestui autovehicul se ridica la standarde maxime. Detine un motor de 3,7 litri, twin-turbo cu sase cilindri, avand 770 de cai putere. Ajunge la 100 km/h in doar 2,8 secunde, iar viteza maxima este 387 de km/h.

-Limited Edition Bugatti Veyron by Mansory Vivere – 3,4 milioane de dolari

Este una dintre cele mai rapide masini din lume, dar si cea mai scumpa. Dupa ultimele imbunatatiri, are un corp superb din fibra de carbon, un nou spoiler, lumini LED modernizate, o cabina renovata si o grila frontala reproiectata. Este o adevarata opera de arta care ajunge la viteza de 409 km/h.

-Ferrari Pininfarina Sergio – 3 milioane de dolari

Este una dintre cele mai apreciate masini din lume si exista doar 6 exemplare pana in prezent. Sergio seamana cu un Ferrari 458 Spider dar are un corp si un interior complet nou, este mai rapid si se conduce mai usor. De-a lungul timpului s-au construit foarte putine exemplare de aceea este unul dintre cele mai ravnite vehicule din istorie.

-Pagani Huayra BC – 2,6 milioane de dolari

Pagani Huayra este un autovehicul impunator. Este echipat cu un spoiler spate activ enorm si are pasaje ale rotilor redesenate. Cantareste doar 1.204 kg, datorită utilizării extinse a fibrei de carbon și a altor materiale usoare.

-Ferrari F60 America – 2,5 milioane de dolari

S-a produs pentru a marca 60 de ani de existenta a marcii Ferrari in America de Nord si exista doar zece exemplare. Chiar daca este o marca italiana la constructia lui s-au fost folosite culorile SUA. Are un motor V12 de 6 litri si ajunge la 100 km/h in doar 3,1 secunde.

-Bugatti Chiron – 2,5 milioane de dolari

Se defineste printr-o caroserie superba, fortand intr-un fel limitele performantei decat alte modele Bugatti.Ajunge la 100 km/h în 2,5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 420 km/h.

-Koenigsegg One:1 – 2 milioane de dolari

Aceasta masina are 1.340 cai putere și poate teoretic sa atinga 440 km/h. Asadar este si unul dintre cele mai rapide automobile din lume. Au fost construite doar sase exemple care sunt deja vandute.

-Koenigsegg Regera – 2 milioane de dolari

Fiind echipat cu un twin-turbo de 5 litri V8 si un motor electric de 4,5 kWh acest automobile  are o performanta impresionanta avand in vedere ca greutatea mașinii este de 3.240 kg.

Se poate atinge viteza maxima de 400 km/h in doar 20 de secunde, ceea ce este absolut uimitor.Daca ati parcurs acest top cu atentie cu siguranta o sa va puteti face o parere despre cele mai scumpe masini din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *