Cu sau fara draperii la ferestrele locuintei?

Amenajarea unei locuinte are in vedere inclusiv folosirea unor elemente decorative, dar in acelasi timp functionale la ferestre. Aici vorbim despre posibilitatea de a opta pentru perdele, draperii si jaluzele. Perdelele sunt folosite foarte frecvent in amenajarea locuintelor, aceste accesorii putand schimba semnificativ atmosfera dintr-o incapere.

Datorita faptului ca perdelele sunt deopotriva utile prin prisma functionalitatii si importante prin prisma rolului decorativ, acestea sunt disponobile intr-o mare varietate de materiale si culori. Daca perdelele sunt aproape nelipsite din locuintele celor mai multi dintre noi, nu acelasi lucru se poate spune despre draperii. Exista multe locuinte unde draperiile lipsesc, fie ca sunt inlocuite cu jaluzele exterioare, fie ca in ferestre se regasesc doar perdele.

Rolul draperiilor in locuinta

O draperie este acel accesoriu confectionat din diferite tipuri de tesaturi grele si care sunt mai groase pentru a oferi opacitate. Astfel draperiile vor contribui la pastrarea intimitatii in incaperile unde acestea sunt folosite sau la obtinerea intunericului atunci cand se doreste evitarea luminii naturale sau a razelor soarelui de a patrunde in respectiva incapere. Cu alte cuvinte, draperiile pot completa utilizarea perdelelor pentru a nu lasa privirile indiscrete ale trecatorilor sa observe aspecte din viata ta de familie.

In acelasi timp, daca iti doresti ca razele soarelui de dimineata sa nu patrunda in camera ori daca iti doresti ca la ora pranzului sa faci o atmosfera optima pentru un somn relaxant, atunci draperiile sunt optiunea cea mai buna. Dincolo de aceste roluri functionale, multe draperii au inclusiv rol decorativ. Astfel aceste accesorii vin sa completeze amenajarea interioara a incaperilor unde sunt folosite si sa aduca un aspect deosebit acestora.

Variante de draperii

Indiferent daca esti printre persoanele pasionate de decoratiuni interioare si de accesorii sau nu, cu siguranta ai remarcat faptul ca atunci cand vine vorba despre perdele exista o foarte mare diversitate de astfel de produse.Acelasi lucru este valabil si in cazul draperiilor. Exista variante si modele potrivite pentru toate camerele dintr-o locuinta, pentru toate gusturile si pentru orice buget.

Alegerea draperiilor trebuie sa tina cont de mai multe aspecte. In primul rand de camera unde sunt folosite acestea. Pentru living este recomandat sa optezi pentru draperii din materiale mai subtiri care sa previna doar razele soarelui. Pentru acest lucru se pot alege draperiile cu imprimeu. In dormitor se recomanda draperiile mai groase si care pot contribui la crearea intunericului ori de cate ori se doreste.

Un al doilea aspect in privinta unor draperii se refera la culoare si la stilul acestora. Culoarea trebuie sa contribuie la o atmosfera calda, placuta, romantica sau primitoare. In privinta stilului poti alege o draperie foarte simpla sau draperii cu imprimeuri, broderii sau alte astfel de detalii care sa contribuie la un aspect deosebit.

Cu sau fara draperii?

Daca perdelele sunt aproape indispensabile intr-o locuinta, trebuie spus ca draperiile au de multe ori mai degraba un rol decorativ. O draperie poate fi utila in multe situatii, insa alegerea trebuie sa iti apartina in cele din urma. Daca esti in cautarea unor draperii de calitate superioara, poti gasi astfel de accesorii pe perdele-draperii-moderne.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *