Cum alegi cel mai bun ventilator pentru baie?

Nu toate baile au aerisire prin suprafete vitrate si chiar daca au, un ventilator baie pare a fi o optiune cat se poate de buna, deoarece poate asigura tot timpul un aer proaspat si curat in aceasta incapere a relaxarii.

Un ventilator de baie protejeaza mobilierul, asigura un mediu sanatos si reuseste sa elimine aerul viciat din incapere. IN felul acesta, poate sa evite formarea mucegaiului pe pereti si sa contribuie la starea ta de sanatate.  De asemenea, ventilatorul asigura si alte avantaje:

  • Elimina aburul din baie, evitand formarea condensului;
  • Elimina caldura in exces aparuta din cauza apei fierbinti sau din cauza uscatorului de par;
  • elimina mirosurile neplacute.

Ce trebuie sa ai in vedere atunci cand alegi un ventilator de baie?

Conform celor de la Altecovent, experti in tot ceea ce inseamna ventilatie pentru locuinte, este bine sa ai in vedere o serie de criterii atunci cand alegi ventilatorul si sa urmezi, pas cu pas, cateva sfaturi:

  1. Fa-ti un plan. In primul rand, masoara corect baia, deoarece vei alege ventilatorul in functie de volumul acesteia. In al doilea rand, tine cont de modul in care poate sa fie montat ventilatorul. In functie de locul unde va fi montat ( tavan, perete sau fereastra ), vei sti care este ventilatorul perfect pentru tine.
  2. Analizeaza ofertele de pe piata. Vei descoperi ca exista mai multe tipuri de ventilatoare pe piata. Cele mai populare sunt cele axiale si cele centrifugale. Cele doua se diferentiaza destul de mult intre ele prin nivel de zgomot, pret si presiune;
  3. Analizeaza dotarile pe care le are ventilatorul. In ultimii ani au fost construite ventilatoare de baie din ce in ce mai interesante. Poti gasi ventilatoare cu temporizator, cu senzori de prezenta, cu senzori de umiditate sau cu posibilitatea de control direct dintr-o aplicatie mobila. Cu cat mai multe tehnologii, cu atat ai un control mai bun asupra ventilatiei;

Este bine de stiut ca majoritatea ventilatoarelor ventileaza aer curat, fara grasimi si particule abrazive. Daca stii ca in locuinta ta exista astfel de particule, este bine sa cauti un ventilator potrivit.

Din fericire, exista mai multe branduri care produc ventilatoare pentru baie, iar tehnologiile pe care le folosesc sunt din ce in ce mai interesante si mai complexe. Poti avea, asadar, un produs care sa elimine rapid toata umezeala si toate mirosurile, sa fie usor de instalat si mai ales usor de controlat direct de pe telefonul mobil.

Cu un ventilator bun de baie iti poti proteja intreaga familie impotriva numeroaselor riscuri de aparitie a virusurilor si bacteriilor in aer si poti obtine o doza mare de confort in casa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *