De ce au motoarele nevoie de ulei?

Majoritatea soferilor stiu probabil ca sunt necesare schimbari regulate de ulei pentru a mentine un vehicul sanatos si pentru a va mentine masina in functiune la niveluri optime. Totusi, ceea ce nu este intotdeauna explicat este in primul rand scopul uleiului. Deci, daca v-ati intrebat, de ce motoarele auto au nevoie de ulei, atunci suntem aici pentru a va ajuta sa gasiti raspunsul.

Motorul este un mecanism destul de complex. Are numeroase parti in miscare care sunt toate supuse unui stres intens. La urma urmei, motorul este cel care ofera puterea de a va transporta atat pe tine cat si pe vehiculul tau la viteze mari pe autostrada. Deci, atunci cand motorul masinii tale are nevoie de ulei pentru a functiona corect, este important sa iei in serios schimburile regulate de ulei.

Dar de ce motoarele auto au nevoie de ulei in primul rand? Uleiul serveste catorva scopuri atunci cand vine vorba de motoarele auto, iar unul dintre aceste scopuri este de a actiona ca un lubrifiant pentru piesele motorului. Daca ai vazut cum se simte uleiul pe mana, vei intelege de ce functioneaza bine ca lubrifiant pentru a mentine piesele functionand fara probleme.

Uleiul va curata si motorul masinii. Pe masura ce uleiul este filtrat, pastreaza resturile din interiorul motorului si le mentine curate, transportand resturile la filtrul de ulei. Daca vrei sa te asiguri ca folosesti cel mai bun ulei, dar si ca ajuti planeta contribuind la reducerea amprentei de carbon, iti recomandam sa te orientezi catre Shell Helix cu amprenta neutra de carbon.

De asemenea, este importanta capacitatea uleiurilor de a mentine motorul rece. Exista multa caldura care se acumuleaza in interiorul motorului masinii tale, iar uleiul este capabil sa o mentina la temperaturi rezonabile.

Cand uleiul imbatraneste, isi pierde eficacitatea, ceea ce inseamna ca masina ta va necesita o schimbare de ulei. In cazul in care masina nu primeste ingrijirea de care are nevoie, se pot acumula resturi in uleiul si motorul vechi, ceea ce inseamna ca este posibil sa ai nevoie si de reparatii daca uiti de uleiul de motor.

Acum, ca am raspuns la intrebarea, de ce au nevoie de ulei motoarele auto, asigurati-va ca programati o vizita in service pentru urmatoarea schimbare a uleiului la timp, pentru a va mentine vehiculul in stare de top.

Este foarte important ca masina sa aiba mereu cantitatea optima de ulei ceea ce inseamna ca va trebui sa verifici din cand in cand pentru a vedea daca uleiul se afla inca in interiorul motorului. In cazul in care uleiul scade este necesar sa determini pe unde se pierde uleiul sau care sunt cauzele care duc la consumarea acestuia, pentru ca in mod normal cantitatea de ulei nu ar trebui sa varieze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *