Estimarea cat mai exacta a costurilor unui proiect de constructii

Atunci cand vine vorba despre proiectele in constructii este nevoie de o echipa intreaga de specialisti pentru a derula cu succes si a duce la bun sfarsit un astfel de proiect. Pe langa gasirea unei echipe de specialisti care sa deruleze proiectul de constructii orice beneficiar care deruleaza un asemenea proiect trebuie sa aiba o imagine cat mai exacta a costurilor proiectului respectiv. In acest sens devizele de constructii reprezinta cea mai buna solutie.

Ce trebuie stiut despre devizele in constructii?

Prin intermediul unui deviz in constructii costurile fiecarui proiect de acest gen sunt prezentate cat mai detaliat si cat mai complet. In acest fel fiecare antreprenor are o imagine cat mai fidela asupra costurilor estimate cu privire la proiectul de constructii pe care urmeaza sa il deruleze. In cadrul acestor devize constructii sunt mentionate costurile estimate cu privire la materialele folosite in constructia obiectivului, dar si costurile care sunt ocazionate de manopera.

Prin faptul ca prin intermediul devizelor in constructii vorbim despre prezentarea cat mai defalcata si cat mai detaliata a costurilor proiectului respectiv, fiecare beneficiar va putea sa aiba la indemana o redare cat mai fidela a costurilor ce urmeaza a fi solicitate pentru respectivul proiect. Pentru proiectele private astfel de devize constructii sunt facultative.

In schimb pentru proiectele care sunt derulate pe baza capitalului public devizele sunt obligatorii conform reglementarilor legale in vigoare in acest domeniu de activitate.Pentru a avea la indemana un astfel de document este nevoie sa apelezi la persoane specializate in intocmire devize constructii. Acest lucru se datoreaza cerintelor si specificatiilor care trebuie indeplinite de fiecare deviz in constructii in parte.

Merita sa apelam la un deviz in constructii?

Cu toate ca in cazul multor proiecte de constructii cei care investesc aleg sa diminueze cat mai mult costurile cu proiectul respectiv si prefera sa nu apeleze la un deviz in constructii, trebuie spus ca per ansamblu un astfel de document se va dovedi foarte util si cu numeroase beneficii in ceea ce inseamna derularea proiectului respectiv.

Printre aceste beneficii putem aminti cele financiare. Obtinerea exacta a unei imagini a costurilor pe care le implica un proiect este un mare plus pentru fiecare beneficiar al unui proiect de constructii. Astfel se va putea proteja de eventuale inselaciuni din partea firmelor care deruleaza proiectul respectiv.

Un al doilea beneficiu pe care il ofera un deviz in constructii se refera la detalierea foarte precisa a fiecarei categorii de costuri necesare pentru finalizarea cu succes a proiectului. Acest lucru asigura o gestionare foarte eficienta a costurilor pentru proiectul respectiv, neexistand surprize in ceea ce priveste costurile.

Aceste beneficii recomanda ca orice dezvoltator imobiliar sau orice beneficiar al unui proiect sa apeleze la o firma specializata in intocmire devize constructii. Strarom Interconsulting este una dintre cele mai renumite firme in acest domeniu de activitate. O echipa de oameni specializati in devize constructii si cu o vasta experienta in acest domeniu este la dispozitia clientilor care apeleaza la Strarom Interconsulting.Pentru mai multe detalii acceseaza devizestrarom.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *