Implantul de par si etapele specifice acestei proceduri chirurgicale

Daca esti printre persoanele care isi doresc sa urmeze tratamentul de implant de par, foarte probabil ca iti doresti sa stii cat mai multe despre cum va decurge procesul de regenerare a firelor de par in urma procedurii chirurgicale. Fiecare pacient care vrea sa urmeze aceasta procedura isi doreste sa stie cat mai multe cu privire la cronologia transplantului de par.

In ceea ce urmeaza vei putea gasi mai multe detalii despre fiecare etapa de crestere a parului in urma unui tratament de implant par si cand te vei putea bucura de rezultatele definitive ale procedurii.

Etapa de crestere a firelor de par

Prima etapa este aceea in care firele de par transplantate incep sa creasca respectand ciclul natural de crestere a parului. Vorbim despre un ciclu de crestere a parului impartit in trei faze.

Faza anagena este prima si este caracterizata prin cresterea parului intr-un ritm diferit de la persoana la persoana. Faza anagena poate avea o durata cuprinsa intre cateva luni si cativa ani, cresterea parului fiind mai rapida in partea superioara a scalpului.

A doua este faza catagena care presupune stoparea cresterii parului. Durata fazei catagene variaza de la circa 3 saptamani pana la ceva mai multe luni. Cea de-a treia faza este telogena si este caracterizata prin caderea parului. Parul cade treptat in aceasta faza si variaza ca durata intre 2 si 4 luni. Odata cu incheierea acestei faze, noile fire de par transplantate vor putea creste.

Etapa de vindecare in urma transplantului

Dincolo de intrebarea referitoare la implant par pret, foarte multi pacienti se intreaba cat va dura vindecarea in urma transplantului de par. Trebuie spus ca dupa 10 zile de la momentul procedurii chirurgicale debuteaza etapa de vindecare.

Incep sa se observe la suprafata scalpului anumite cruste de foarte mici dimensiuni. Acestea vor disparea de la sine dupa alte cateva zile. In aceasta etapa se pot manifesta si anumite umlfaturi in acele zone unde au fost implantate grefele in urma transplantului. Etapa de vindecare este caracterizata si de posibile mancarimi sau dureri foarte usoare. Insa vorbim despre simptome de cel mult 10 zile ca si durata.

Etapa de pierdere a firelor de par transplantate

Urmatoarea etapa in procedura de implant par este aceea in care pacientul va pierde firele de par care au fost transplantate. Practic firele de par implantate si cele din jurul zonei donatoare vor cadea la aproximativ 30 de zile de la efectuarea interventiei chirurgicale. Este important ca pacientii sa nu se alarmeze pentru ca vorbim despre o pierdere temporara si care este fireasca acestor proceduri estetice.

Etapa regenerarii firelor de par

La aproximativ 3-4 luni de la interventie, firele de par transplantate vor incepe sa creasca din nou. Prima data sub forma de fire de par foarte fine, ulterior acestea devenind tot mai groase. Ritmul de crestere a firelor de par este de aproximativ 1 centimetru pe luna. Informatii privind fiecare etapa si cu privire la implant par pret poti obtine atunci cand te adresezi unei clinici specializate in aceasta procedura chirurgicala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *