Reguli de eticheta atunci cand calatoresti

Calatoriile au devenit o obisnuinta pentru majoritatea oamenilor, insa in continuare sunt unele reguli de eticheta si de buna conduita, de care nu toata lumea tine cont.Incepand cu inscrierea la un curs de engleza, pentru a sti macar o limba de circulatie internationala pana la dress code-ul si pregatirile automobilului pentru calatorie (anvelope de iarna/de vara, placute de frana, lichid de frana etc. – toate acestea trebuie verificate si schimbate), regulile de circulatie (da, in unele tari sunt diferite, cum ar fi in China uneori verdele de la semafor inseamna STOP, iar rosul inseamna porneste, cu toate ca acest lucru nu este oficial), sunt o lista de aspecte la care trebuie sa fii atent.

In aeroport

● Specialistii de branding personal recomanda adoptarea unor tinute “pe masura” biletului de avion pe care il aveti. De exemplu, daca veti avea un zbor la clasa intai sau business, este recomandabil sa purtati un business look ori cel putin sa evitati blugii si alte articole vestimentare cu rupturi.
● Nu va ocupati de ingrijirea personala in aeroport sau avion.Probabil va sunt cunoscute cazurile, de-a dreptul neplacute, cand doamnele isi dau cu oja unghiile in sala de asteptare sau chiar isi penseaza sprancenele. Aceste activitati devin ridicole in asemenea locuri nepotrivite si pot provoca dezgust. Mai mult decat atat, oja si penseta sunt obiecte interzise la bordul avionului.
● Asteptati-va randul.Oricand.Sunt deplorabile situatiile cand pasagerii se imbulzesc sa intre in avion sau sa-si ia bagajele.

In avion

Salutati-va.
Spunand “buna ziua” este interactiunea minima pe care o puteti avea in avion. Atunci cand va salutati vecinul ii dati de inteles ca sunteti o persoana draguta si politicoasa cu care poate petrece placut urmatoarele ore de zbor.
Daca zburati impreuna cu copiii, ar fi indicat sa le vorbiti de acasa ca nu trebuie sa fie foarte galagiosi sau sa loveasca in scaunul din fata.
Inclinarea scaunului.
In regulile nescrise ale aviatiei se mentioneaza ca pasagerii nu trebuie sa-si incline scaunele, daca zborul dureaza mai putin de 3 ore.
Fiti atenti cu cei din jur
In timpul calatoriei cu avionul, unii oameni prefera sa priveasca filme, altii sa lucreze pe un laptop sau sa citeasca. Oricare activitate pe care o aveti, trebuie sa tineti cont ca sunteti intr-un spatiu public. Deconectati sunetul de la laptop si cititi in gand pentru a nu va deranja vecinii de zbor. Daca persoana de alaturi va deranjeaza este ok sa-i comunicati politicos despre asta, iar daca situatia nu se amelioreaza puteti apela la ajutorul insotitorilor de bord. Locurile econom sunt o adevarata provocare pentru pasageri. Situatia se complica si mai tare daca in spate sta un copilas galagios, care loveste puternic in scaun. In acest caz puteti vorbi direct cu copilul si parintii acestuia pentru a-l ruga sa inceteze.

La hotel

● Ofera tipsuri pe masura serviciului primit. Poti face o cautare pe Google inainte sa calatoresti, pentru a vedea care sunt standardele in anumite tari.
● Pastrati linistea. Daca iesiti devreme din hotel, aveti grija cum deschideti si inchideti usa, si nu vorbiti cu voce tare pe holurile hotelului. Acelasi lucru se aplica si atunci cand va intoarceti dupa o noapte de petrecere. De asemenea, evitati sa faceti scandal din cauza unor lucruri minore care va deranjeaza in camera de hotel. Daca lucrurile ies de sub control, anuntati, discret, managerul hotelului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *