Vicii pe care le poti gasi la tractoarele second hand

Atunci cand alegi sa achizitionezi un tractor second hand, este bine sa te astepti ca la un moment dat sa fii nevoit sa achizitionezi  piese tractoare sau sa ajungi in atelierul unui mecanic. Totusi, in primii ani ar trebui sa poti folosi tractorul fara niciun fel de probleme, atata vreme cat analizezi cu atentie ceea ce cumperi.

Daca vrei sa te bucuri din plin de tractorul pe care il achizitionezi, iata 4 vicii pe care le poti gasi la el:

  1. Are orele date in urma. Asa cum la automobile poti gasi kilometraj dat in urma, la tractoare poti gasi ore date in urma. Toti cei care vand stiu ca majoritatea fermierilor cauta tractoare ce au intre 2000 si 5000 de ore lucrate si pentru a-si spori sansele falsifica aceste ore. Este bine, asadar, sa achizitionezi tractorul doar din curse 100% sigure sau sa apelezi la persoane care sa te ajute sa verifici orele reale ale vehiculului.
  2. Nu se face revizia inainte de comercializarea utilajului. Multe tractoare stau o perioada destul de mare de timp in parcurile vanzatorilor. Aceasta perioada poate sa fie daunatoare pentru motor. Chiar daca vei gasi tractoare cu revizia facuta la numarul de ore necesar, daca aceasta este foarte veche, ar trebui sa iti faci griji.
  3. Au transmisie mult prea uzata! Verifica transmisia tractorului, deoarece inlocuirea ei poate sa coste chiar si 15000 de euro. Din pacate, poti descoperi daca transmisia este buna doar in momentul in care pui tractorul la treaba.
  4. Circuitele electrice sunt uzate. La sfarsitul fiecarei campanii tractorul trebuie sa fie bine curatat. In caz contrar, poate sa devina o casa perfecta pentru rozatoare, care vor roade cablurile si vor crea foarte mari probleme.

Tractorul este un utilaj extrem de util intr-o ferma, insa este si foarte scump. Daca nu iti permiti un tractor nou, cauta unul second hand care sa poata raspunde cu succes tuturor cerintelor pe care le ai. Alege branduri in care ai incredere, fa toate verificarile de care stii ca au importanta si incearca sa gasesti un specialist care sa arunce un ochi asupra vehiculului cumparat.

Daca ai ales sa cumperi un tractor second hand, asigura-te ca ai la indemana un magazin cu piese ieftine de tractor, deoarece vei avea nevoie de ele la un moment dat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *