Austria, tara care nu vrea Romania in Schengen, are beneficii considerabile de pe urma turistilor romani

Conform Ziarului Financiar, in anul 2021 romanii au avut peste 400.000 de nopti de cazare in Austria. Mai exact, anul trecut au ajuns in Austria in jur de 130.000 de vizitatori romani. Trebuie mentionat ca in Austria, singura tara care nu ne vrea in Schengen, turismul contribuie cu pana la 7.5% PIB. Prin urmare, Romania a generat in 2021 venituri considerabile pentru Austria.

Cifrele sunt cat se poate de concludente

Romanii care iubesc sporturile de iarna isi asigura in fiecare an vacante cu cazare cat mai aproape de partia de schi. Si, daca unii aleg cazare Predeal cu piscina, altii prefera statiunile de schi din Austria, iar cifrele sunt cat se poate de concludente. O statistica oficiala publicata pe biroul de statistica austriac (statistik.at) releva ca fiecare dintre vizitatorii romani care au stat in Austria in 2021 a petrecut in medie trei nopti de cazare.

Daca este sa tinem cont ca o persoana a cheltuit pe cazare, masa si divertisment, in jur de 80 de euro, inseamna ca romanii au contribuit intr-o perioada cu numeroase restrictii de calatorie cu cca 30 de milioane de euro la afacerile din Austria. Mai mult, in al doilea an dupa pandemie, turistii romani care au ales Austria, au fost cu pana la 4.4% mai multi decat in 2020.

In contextul crizei sanitare, romanii au continuat sa viziteze Austria

Daca in 2019 care a fost un an normal pentru turism, au fost inregistrati in jur de 370.00 de romani care au vizitat Austria, in 2021 numarul acestora a crescut, chiar daca pandemia incepuse sa creeze probleme si multe granite au fost inchise. Cand vine vorba despre Austria, principala atractie pentru romani o reprezinta partiile de schi. 

Totusi, chiar daca acestea au fost inchise in perioada pandemiei, romanii au continuat sa viziteze Austria, Viena devendind o destinatei atractiva pentru city-break-uri de top. Acest lucru este sustinut si de costurile mici pentru zborurile pe ruta Bucuresti-Viena.  

Numarul turistilor romani in Austria a crescut in 2022

Dupa ridicarea restrictiilor, in ciuda problemelor economice si politice, numarul romanilor care au ales sa viziteze Austria a crescut. Astfel, in vara anului 2022 au fost inregistrate cresteri de pana la 100%, lucru remarcabil daca tinem cont de faptul ca perioada de top pentru turism in Austria este sezonul de schi, adica iarna. Mai ramane doar sa mentionam ca Romania este in tipul celor 15 tari care viziteaza partiile de schi din Austria.

In acest context, pare greu de inteles faptul ca Austria a declarat ca nu sustine aderarea Romaniei la Schengen, fiind singura tara care se opune oficial. Totodata, a anuntat ca este pentru aderarea Croatiei si Bulgariei, niciuna dintre acestea nefiind prezenta in topul tarilor care viziteaza Austria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *