Ce update-uri propune Revit 2023 de la Autodesk?

Aplicatia Revit este folosita pentru imbunatatirea randamentului atunci cand vorbim despre proiectare in domeniul constructiilor, arhitecturii si infrastructurii. Aceasta aplicatie este de tip Building Information Modeling (BIM) si propune utilizatorilor o serie de functii si unelte menite a facilita diferite procese specifice.

Autodesk este unul dintre producatorii de top in domeniul aplicatiilor software pentru domenii de activitate precum constructii, proiectare si arhitectura. Autodesk vine in atentia utilizatorilor cu cea mai noua versiune a unei aplicatii software de tip Revit, si anume versiunea Revit 2023. Aceasta noua versiune aduce anumite update-uri si anumite imbunatatiri pentru functiile propuse utilizatorilor.

Utilizarea modelelor inteligente pentru constructii civile si industriale

In cadrul fiecarui proiect care vizeaza ridicarea unei constructii civile sau industriale sunt folosite diferite programe asistate de computer. In cazul folosirii aplicatiei Revit 2023 de la Autodesk, aceasta propune utilizarea mai multor modele inteligente care au rolul de a creste eficienta si randamentul in cadrul acestor proiecte.

Modelele inteligente propuse de aplicatia Revit implica diferite faze ale unui proiect de constructii. Astfel vorbim despre utilizarea functiilor si a seturilor de unelte propuse de aceste programe atat in etapa de planificare, cat si in etapa de proiectare, dar si in ceea ce priveste administrarea respectivului proiect. Datorita functionalitatilor implementate, randamentul pe care utilizatorii il vor avea folosind aceasta aplicatie va fi unul superior.

Care sunt update-urile versiunii Revit 2023?

In cadrul versiunii Revit 2023 de la Autodesk utilizatorii vor putea dispune de seturi de unelte si de functii care se regasesc pe patru paliere. La nivelul primului palier sunt regasite functiile care sunt folosite pentru a proiecta toate acele modele specifice domeniului arhitecturii. Al doilea palier vine sa ofere accesul la functionalitati care au rolul de a creste randamentul in faza de intocmire a documentatiei pentru proiectele aflate in elaborare.

Palierul trei este destinat acelor functii si unelte care au rolul de a facilita schimbul de date in cadrul diferitelor aplicatii software utilizate in domeniile de activitate care apeleaza la aplicatia Revit 2023. Aceasta caracteristica a interoperabilitatii si a schimbului de date cu diferite programe software apeleaza la fisierele din categoria IFC4. Respectivele fisiere sunt exportate fie sub forma modelelor structurale, fie sub forma modelelor arhitecturale. In acest sens este folosita functia IfcExporter.

Functia IfcExporter permite exportul fisierelor arhitecturale si structurale, dar in acelasi timp faciliteaza adaugarea de informatii cu privire la localizarea spatiala a oricarui amplasament. Aceasta localizare spatiala se realizeaza in format EPSG. Prin utilizarea de fisiere in format RPC 2.0 modelele realizate in cadrul aplicatiei Revit 2023 vor putea fi afisate la o rezolutie foarte ridicata.

In cele din urma al patrulea palier se concentreaza pe dezvoltarea aplicatiilor din categoria Add-On, aplicatii care sunt dezvoltate pe baza mediilor de lucru precum Revit API si Dynamo. Nu in ultimul rand merita amintit faptul ca in cadrul aplicatiei Revit 2023 utilizatorii vor putea avea acces la seturi de date special concepute pentru echipamente de tip dispozitive medicale, echipamente audio-video, echipamente de tipul dispozitivelor de semnalizare sau echipamente pentru protectia la incendiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *