Cele mai adanci lacuri de pretutindeni

Daca sunteti pasionati de inotul in lacuri dulci sau sarate si vreti sa stiti care sunt cele mai adanci lacuri de pretutindeni atunci cu siguranta aceste informatii va vor fi de folos. Iar daca sunteti dornici sa vedeti cum e sa inotati intr-un lac fara sa stiti la ce distanta se afla fundul si sa simtiti curentii reci care din adancuri pe la picioare inseamna ca va plac senzatiile tari. Iata care sunt cele mai adanci lacuri de pretutindeni care va vor da fiori daca aveti curajul sa va aruncati in apa lor.

-Lacul Matano, Indonezia- apa dulce

Este un lac de origine tectonica, aflat in sudul insulei Sulawesi, in Indonezia. Acesta reprezinta o sursa importanta de apa proaspata si este totodata si cel mai mare lac al tarii, avand o adancime de 590 de metri. Este cunoscut pretutindeni in lume pentru apele sale deosebit de limpezi in care traiesc nenumarate specii de pesti endemic.

-Crater Lake, Oregon- apa dulce

Este vorba despre lacul din Parcul National Crater Lake, Oregon, un loc impresionant cu o frumusete aparte. Stancile din jur au 600 de metri inaltime, pe lac se afla doua insule micute si cochete iar apa are o culoare de albastru mirific. Este cel mai adanc din Statele Unite  si are o adancime de 594 de metri. A aparut in urma unei eruptii vulcanice, in urma cu 7.700 de ani.

-Grand lac des Esclaves, Canada

Lacul se intinde pe o suprafata de 28.000 de kilometri patrati in Canada si are o adancime de 624 metri.

Datorita faptului ca in aceasta zona este mai mult frig, timp de 8 luni este inghetat iar pojghita este atat de groasa iarna incat poate trece deasupra in deplina siguranta chiar si un camion.

-Lacul Issyk Kul, apa sarata

Acest lac se afla in Republica Kirgazstan si are o adancime de 304 metri, avand in cel mai adanc punct chiar si 668 de metri. Este pozitionat peste o veche metropola de peste 2.500 de ani iar studiile arata ca pe fundul lacului exista ruinelor unei civilizatii stravechi.

-Lacul Malawi, Africa de Est

Nyasa sau lacul Malawi se afla intre Malawy, Mozambic si Tanzania. Are o adancime de 705 metri purtand stafeta celui de-al doilea cel mai adanc lac din Africa. In apele sale tropicale traiesc deosebit de multe specii de pesti mai multe decat in orice alt lac de pe Pamant.

-Lacul O’Higgins/San Martin,Argentina

Acest lac se afla intre Ayesen si Santa Cruz, fiind cunoscut sub denumirea de O’Higgins in Chile si San Martin in Argentina. Are o adancime de 836 de metri si este alcatuit din 8 brate bine definite.

-Lacul Vostok

Vostok, este cel mai mare si mai adanc lac subglaciar cu o adancime maxima de 899 de metri. La o adancime de 3.962 sub stratul de gheata din Oceanul Antarctic, se afla cel mai curat lac posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *