Daca vrei sa cumperi o proprietate, mergi la Notariat Birzu

Sarcinile si activitatile unui notar au multe laturi. Este un titular independent al unei functii publice. Numai legea si ordinea sunt criteriul pentru activitatea sa. Aceasta pozitie asigura ca notarul poate indeplini sarcina importanta care i-a fost atribuita in sistemul juridic. Notariat Birzu iti sta la dispozitie ca un consilier impartial si competent in probleme juridice dificile si importante.

Intentionezi sa cumperi o proprietate? Ar trebui sa mergi la notariat Birzu. Inainte de a semna, ar trebui sa citesti in detaliu termenii contractului de vanzare-cumparare a proprietatii pentru a evita eventualele riscuri in legatura cu achizitia proprietatii.

Vanzatorul este inscris in cartea funciara ca proprietar?

Vanzatorul trebuie inscris ca proprietar in cartea funciara. Nu este o problema daca un tert realizeaza vanzarea in numele proprietarului prin intermediul unei imputerniciri. Este diferit daca vanzatorul (de exemplu, ca mostenitor) nu este inscris ca proprietar in cartea funciara si nu lucreaza pentru proprietar. In aceste cazuri, o achizitie este posibila, dar aceasta intarzie asigurarea finantarii printr-o taxa de teren si astfel achizitionarea proprietatii.

Citeste si: 3 motive pentru care ai nevoie de un cabinet notarial

Vanzatorul este casatorit?

Daca vanzatorul este casatorit si nu exista un contract de casatorie, de obicei este necesar ca celalalt sot sa fie de acord cu vanzarea proprietatii. Fara consimtamant, achizitia este de obicei nula si exista riscul inversarii. In calitate de cumparator, ar trebui, prin urmare, sa te asiguri ca celalalt sot este de acord cu achizitionarea proprietatii in aceste cazuri. Daca ai indoieli, notarul ar trebui sa fie informat despre acest lucru.

Proprietatea este grevata in cartea funciara?

Contractul de vanzare-cumparare a proprietatii descrie daca sarcinile sunt inscrise in cartea funciara asupra proprietatii. Daca da, ar trebui sa se examineze mai detaliat ce restrictii de proprietate si obligatii implica acest lucru. Deoarece tu, in calitate de cumparator, trebuie sa-ti asumati sarcinile existente, si este recomandabila o examinare amanuntita la notariat Birzu.

Sunt achizitionate si bunuri mobile in plus fata de proprietate?

In cazul in care articolele mobile (de exemplu, bucatarie utilata, mobilier, aparate electrice) sunt achizitionate in plus fata de proprietate, aceste articole trebuie mentionate in mod expres in contractul de vanzare-cumparare. O parte realista a pretului de achizitie pentru aceste articole ar trebui sa fie afisata in contract. Aceasta inseamna ca impozitul pe transferul imobiliar poate fi economisit pe aceasta parte a pretului de achizitie.

In ce cazuri este raspunzator vanzatorul pentru vicii?

De regula, raspunderea vanzatorului pentru defectele materiale este exclusa in contractul de cumparare a proprietatii. Cu toate acestea, vanzatorul trebuie sa fie responsabil pentru defectele pe care le-a ascuns in mod fraudulos. In eventualitatea unei dispute insa, cumparatorul trebuie sa dovedeasca acest lucru, ceea ce poate fi dificil in cazuri individuale. In calitate de cumparator, ar trebui sa verifici intotdeauna proprietatea din punct de vedere tehnic.

Ce cerinte impune banca pentru achizitionarea proprietatii?

Daca pretul de cumparare este finantat, bancile solicita de obicei inregistrarea unui credit ipotecar inainte de achitarea pretului de cumparare. Pentru aceasta este necesar ca vanzatorul sa fie de acord cu acest lucru si ca acest lucru sa fie convenit in contractul de cumparare a proprietatii.

In plus, termenele de plata specificate in contractul de cumparare ar trebui sa fie coordonate cu banca ca masura de precautie, intrucat cumparatorul se poate confrunta cu dobanzi mari daca pretul de cumparare este intarziat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *