Filtreaza apa simplu si rapid -instaleaza-ti la bucatarie un sistem osmoza inversa

Din pacate, calitatea apei din robinet devine tot mai proasta pe an ce trece. Solutia cea mai raspandita este procurarea sticlelor cu apa imbuteliata, lucru care nu este cel mai eficient din perspectiva financiara, ecologica si cea a confortului. Totusi, datorita inovatiilor in domeniul instalatiilor casnice, pe piata sunt disponibile sistemele cu osmoza inversa, care odata ce sunt instalate sub chiuveta permit curatarea apei simplu si rapid.

Cum functioneaza un filtru cu osmoza inversa?

Te-ai intrebat de ce apa din izvor sau unele rauri este atat de curata, uneori? Motivul este ca aceasta trece prin mai multe soluri si straturi, precum turba, nisip, lut, pietris sau depozite cu sare. Totodata, este supusa proceselor de incalzire, inghetare si evaporare. Fiind supusa unui numar mare de etape, apa se imbogateste cu unele proprietati sau le pierde.

Sistemele cu osmoza inversa functioneaza conform aceluiasi principiu – apa trece prin mai multe trepte de purificare, devenind tot mai calitativa. De regula, un set de filtre cu osmoza inversa este compus din cinci sau sase trepte de curatare. In prima sunt inlaturate toate sedimentele cu o dimensiune mai mare de 5 microni, precum nisipul, pamantul si rugina, care se gasesc in conductele vechi.

Dupa are loc etapa de eliminare a clorului si altor substante chimice, prin intermediul unui cartus cu carbune activ, care este urmat de unul cu polipropilena, pentru curatarea de compusi mai mari de 1 micron. Ultimele doua etape sunt membrana osmotica, cu o finete de 0.0001 microni si postfiltrul cu carbune activ granular, care imbunatateste gustul si mirosul apei.

Pentru a fi mai simplu sa intelegi cat de bine filtreaza purificatoarele de apa cu osmoza inversa, imagineaza-ti o placa dintr-un material dens. Aceasta are pe suprafata micropori de aceeasi dimensiune cu molecula de H2O. Dar, asa cum sedimentele depasesc semnificativ aceasta marime, nu vor putea trece, iar tu vei obtine apa perfect curata si sanatoasa.

Partea buna este ca, pentru realizarea intregului proces de filtrare nu este nevoie de energie termica sau electrica. Curatarea are loc doar datorita presiunii apei din conducte.

MF3-1122

Toate sistemele cu osmoza inversa sunt identice?

Chiar daca majoritatea filtrelor pentru apa din robinet sunt aproximativ la fel din perspectiva designului si functionalitatii, exista diferente semnificative la capitolul:

*Numarul etapelor de filtrare.Pe masura ce creste numarul filtrelor din sistem este mai mare, cu atat si calitatea produsului final este mai buna.

*Calitatea componentelor. Sistemele fabricate din materiale si piese de calitate superioara vor fi mai eficiente si vor curata mai bine apa.

*Cantitatea de apa produsa pe zi. Inainte de a decide sa procuri un sistem cu osmoza inversa, trebuie sa iei in considerare cantitatea de apa potabila consumata timp de o zi.

Printre cele mai performante filtre de apa potabila sunt produse de catre compania Ecosoft. Aceasta este unul dintre liderii mondiali in domeniul sistemelor de purificare. Aparatele cu osmoza inversa Ecosoft pot fi gasite in varianta cu cinci sau sase etape de purificare si permit obtinerea a 60 l de apa potabila, pe ora. Cel mai avantajos pret pentru instalatia data il gasesti pe KBK Store – incepand de la 639.9 Lei, cu livrare gratuita.

De ce este nevoie pentru intretinerea unui sistem de filtrare?

Intretinerea unui sistem cu osmoza inversa este floare la ureche. Daca ai grija sa schimbi la timp cartusele, aparatul poate functiona perfect cel putin 10 ani. Filtrele ce raspund de primele trei etape au nevoie de o inlocuire odata la 6-9 luni, membrana osmotica se inlocuieste in 2-5 ani, iar postfiltrele in 9-12 luni.

Seturile cu filtrele de schimb, la fel, le gasesti in magazinul kbkstore.ro, cu doar 59.99 lei pentru primele trei cartuse si 105 lei pentru membrana si carbune activ.

Aparent, sistemele pentru filtrarea apei sunt o investitie considerabila. Totusi, daca faci o medie la cat cheltui pentru apa imbuteliata, timp de un an, vei descoperi ca un aparatul se va rascumpara in doar cateva luni. In schimb, ai mereu la indemana o cantitate nelimitata de apa sigura pentru sanatate, cu gust si miros placut, la un pret mult mai redus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *