Informatii utile privind cauzele si simptomele in boala Alzheimer

Incidenta bolii Alzheimer este in continua crestere daca ar fi sa privim statisticile din domeniul medical. Se vorbeste despre o frecventa de diagnosticare la fiecare 3 minute la nivelul globului. Vorbim despre o afectiune neurodegenerativa cu un impact major pentru viata pacientului si a tuturor celor apropiati acestuia. Pentru ca implicit si familia pacientului va fi afectata in mod semnificativ.

In majoritatea cazurilor boala Alzheimer este descoperita la mult timp dupa ce se instaleaza sau debuteaza. Acest lucru datorita faptului ca multe dintre simptomele specifice afectiunii pot fi confundate cu alte simptome ale altor probleme medicale. Tocmai din acest motiv informarea privind cauzele si simptomele in Alzheimer este un pas foarte important.

Cauzele care conduc la boala Alzheimer

In ciuda tuturor studiilor stiintifice din domeniul medical, inca nu exista o cauza evidenta pentru afectiunea Alzheimer. Insa chiar si in aceste conditii sunt anumite elemente care sunt privite de specialisti drept cauze care conduc la aceasta afectiune.

O prima cauza care poate fi atribuita drept factor declansator pentru Alzheimer este varsta. Afectiunea neurodegenerativa numita Alzheimer este diagnosticata cu mare precadere pentru persoanele care au peste 65 de ani.

O a doua cauza poate fi ereditatea sau factorul genetic. Conform studiilor predispozitia unei persoane de a se confrunta cu aceasta afectiune este mai mare daca o ruda de gradul I a suferit de Alzheimer.

Diferenta de gen este de asemenea amintita drept o cauza. Studiile indica faptul ca persoanele de sex feminin sunt mai predisupuse in a se confrunta cu boala Alzheimer. Tot in randul cauzelor putem aminti si stilul de viata sedentar, alimentatia nesanatoasa sau consumul ridicat de alcool.

Afectiunile cronice precum diabetul, hipertensiunea arteriala sau alte probleme cardiovasculare se numara de asemenea printre factorii priviti drept cauze pentru afectiunea Alzheimer.

Cele mai frecvente simptome ale bolii Alzheimer

Principalele simptome care indica problema bolii Alzheimer vizeaza declinul progresiv al gandirii si al abilitatilor sociale. In primul rand vorbim despre tulburarile de memorie. La inceput acestea pot sa fie de slaba intensitate si de multe ori nu sunt luate in seama.

Odata cu avansarea bolii, aceste simptome pot deveni tot mai persistente odata cu trecerea timpului. In fazele finale ale bolii, tulburarile de memorie pot afecta inclusiv sarcinile casnice obisnuite sau indatoririle profesionale.

Tot in randul simptomelor frecvente in boala Alzheimer regasim tulburarile de personalitate. Aici pot fi enumerate starile de confuzie si starile de suspiciune sau dependenta de un alt membru al familiei. Tulburarile de gandire sunt de asemenea frecvent intalnite in cazul pacientilor diagnosticati cu aceasta afectiune neurodegenerativa.

Odata cu avansarea bolii apar si tulburarile de limbaj. Desi ignorate de multe ori, tulburarile sau schimbarile frecvente de dispozitie completeaza lista simptomelor care pot indica unui pacient riscul de a suferi de Alzheimer.

Toate aceste simptome pot fi completate de tulburarile cognitive, halucinatii, senzatie de dezorientare, lipsa de interes fata de activitatile cotidiene sau anumite frici obsesive. Daca acestea sunt cele mai frecvente simptome, exista si manifestari precum agresiunea verbala sau fizica in raport cu persoanele din jur.

Pentru mai multe detalii despre servicii acceseaza www.pro-memoria.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *