Modificarea testelor de memorie la femei ar putea duce la diagnosticarea Alzheimer într-un stadiu incipient si la tratarea acestuia!

Femeile sunt predispuse la Alzheimer mai mult decat barbatii, iar barbatilor le poate fi identificata boala in stadii incipiente, acest fapt ducand la mai multe posibilitati de tratare a bolii. Insa, un studiu demonstreaza ca prin modificarea testelor de memorie s-ar putea depista boala intr-un stadiu de inceput si la femei, ajutandu-le pe acestea sa se poata trata si sa evite complicatiile si starile induse de afectiune.

Ajustarea punctajului de testare pentru a tine cont de avantajul femeilor in performanta memoriei verbale permite cercetatorilor sa identifice mai multe femei cu precursorul Alzheimer, cu deficienta cognitiva amnezica usoara sau cu aMCI, potrivit raportului.

Pentru a se realiza o solutie mai fiabila a testelor de memorie verbala, care sa tina cont de caracteristicile predominante de gen, un test care sa fie capabil sa faca diferentierile de sex pe baza acestor nuante ale comunicarii verbale, este nevoie de un soft specializat.

Programarea – cheia spre teste de diagnosticare mult mai precise

Iata, asadar, ca programarea nu foloseste doar intr-un proces de creare site sau de construire a unei aplicatii web.Ea are implicatii mult mai adanci in dezvoltarea si perfectionarea mediului inconjurator, avand chiar beneficii in mediul medical.

„Avantajul feminin in memoria verbala poate pune de fapt femeile in dezavantaj atunci cand vine vorba de diagnosticarea afectiunii Alzheimer intr-un stadiu incipient”, a declarat autorul principal al studiului, Erin Sundermann, un om de stiinta asistent in cadrul departamentului de psihiatrie de la Universitatea din California, San Diego, Scoala de Medicina.Asta deoarece, la momentul actual, softul nu permite identificarea unor criterii specifice in functie de sex si nu permite ajustarea criteriilor de test in functie de genul pacientului.

Studiile demonstreaza ca o ajustare a acestor criterii si o actualizare a softului de test, pentru ca acesta sa poata identifica specific fiecare criteriu si fiecare risc din programul de scoring in functie de gen ar duce la o acuratete cu 10% mai mare a testelor de diagnosticare, poate chiar in ambele cazuri, nu doar pentru femei.

In trecut au fost chiar si barbati diagnosticati gresit, ca avand Alzheimer, in timp ce ei erau perfect sanatosi. Iar mai multe femei au fost testate si repartizate intr-o arie de scoring normala, in timp ce ele sufereau de Alzheimer, dar testul nu a reusit sa fie destul de concludent pentru a identifica boala dintr-un stadiu atat de slab avansat.

Testele de diagnosticare care vor face diferenta in functie de gen vor ajuta si in prescriptia unui tratament specific,in functie de sexul pacientului.

Daca programatorii, alaturi de oamenii de stiinta si de neurologi vor reusi sa faca testele mai acurate, acestea vor ajuta foarte mult si in cadrul procesului de prescriptie a tratamentului, spun specialistii.Femeile in stadiul incipient pot urma un tratament mai putin agresiv decat cel intalnit in mod normal la astfel de afectiuni.

Astfel starea de sanatate se va putea imbunatati fara sa fie afectate alte componente din organismul uman.O astfel de procedura va putea fi implementata in scurt timp, cred specialistii. Totul depinde la momentul actual de un nivel de comunicare eficienta intre medici, oameni de stiinta si profesionisti in domeniul software, care vor trebui sa implementeze noile criterii descoperite de oamenii care au studiat problema.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *