5 lucruri de care sa tii cont in alegerea unui camin pentru batrani

Atunci cand oamenii in varsta nu au cine sta acasa, o solutie la indemana ar fi un camin. Mutarea unei persoane dragi intr-un camin de batrani poate parea o alegere dificila. Exista multe variante, iar alegerea trebuie facuta cu grija. Serviciile puse la dispozitie de catre camine trebuie analizate in detaliu, in functie de nevoile batranilor.

Pentru bunastarea varstnicilor pe termen indelungat trebuie luate in calcul mai multe lucruri:

Amplasare geografica

Este de preferat ca acest camin sa fie intr-o zona aproape de alti membri ai familiei. Astfel, batranii pot fi vizitati mai des. Acestia nu se vor simti uitati si vor avea o stare mult mai buna in urma vizitelor. Prin vizitele dese, te asiguri si de conditiile din camin. Este recomandat ca zona in care este localizat caminul sa aiba spatii verzi in jur. Astfel de spatii contribuie la pastrarea bunei dispozitii, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic.

 Conditii de cazare

Locul in care se muta varstnicii trebuie sa fie primitor. Este de preferat sa nu difere foarte mult de mediul de acasa. Acestia se vor acomoda mai usor daca atmosfera si amenajarea caminului le sunt familiare. Seniorii isi pot lua cateva lucruri personale de acasa pentru a se integra cu usurinta in noul mediu. Pe langa conditiile de cazare, verifica in ce consta meniul, pentru a te asigura ca are o alimentatie corespunzatoare.

Servicii medicale

Serviciile medicale sunt un aspect important. Acestea trebuie luate in vedere, pentru a te asigura ca persoana draga este in siguranta. Descopera care sunt procedurile in cazul unei urgente. In cazul unei probleme medicale spontane sau a unei afectiuni deja existente, varstnicii trebuie sa aiba parte de ajutor de specialitate. Poti vedea aici serviciile oferite de caminul pentru varstnici batranetifericite.ro. Iti va fi mult mai usor sa iei o decizie ulterior. De asemenea, este favorabil ca la anumite intervale de timp sa beneficieze de analize.

Personal calificat

Inainte de alegerea unui camin pentru varstnici, trebuie sa iei in calcul si gradul de pregatire al personalului. In functie de acest aspect, iti poti face o parere despre modul in care vor fi tratati cei in varsta. Caminul nu trebuie sa reprezinte un pericol pentru pacienti. Verifica si programul de munca al acestora. Asa poti sti daca batranii au parte de asistenta non-stop sau nu. De asemenea, ia in considerare daca sunt calificati sa se ocupe de persoane cu anumite tulburari, in caz de nevoie.

Activitati recreative

Un aspect important de care sa tii cont sunt activitatile recreative. Verifica ce presupun si modul de desfasurare al acestora. Aceste activitati sunt benefice varstnicilor. Ii ajuta sa socializeze si sa-si ocupe timpul cu un program care le face placere.

Sfatuieste-te si cu batranii, pentru a vedea ce le-ar placea sa faca. Afla daca ar prefera sa-si faca singuri programul si daca au aceasta posibilitate. Seniorii pot avea parte de diverse activitati fizice, spirituale si mentale. Toate contribuie la bunastarea indelungata a acestora in noul mediu in care trebuie sa se acomodeze.

Alegerea caminului si perioada de tranzitie reprezinta o adevarata provocare. Trebuie avute in vedere nevoile varstnicilor si gradul de satisfacere al acestora. Ele pornesc de la spatiu, activitati, probleme medicale, plan alimentar, pana la diverse situatii neprevazute.

Sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *