Modalitati simple prin care poti contribui la reducerea deseurilor

Chiar daca reducerea deseurilor este o problema globala de mare amploare, fiecare dintre noi este in masura sa contribuie la solutionarea sa.Cu pasi mici pe care ii putem face zi de zi fara sa ne dam viata peste cap, reducerea deseurilor nu va mai fi o problema atat de intimidanta.

De exemplu, puteti incepe sa achzitionati exclusiv de la marci de imbracaminte sustenabile sau chiar de la magazine la mana a doua.Adesea veti gasi lucruri unice,nepurtate sau purtate foarte putin, la o fractiune din pretul initial. Iar cand faceti ordine in dulapurile cu haine, donati acele articole pe care nu le-ati mai purtat de ani de zile.

Iata si alte metode la fel de convenabile prin care puteti contribui la reducerea deseurilor:

● Planificati mesele. Este o modalitate foarte eficienta care ajuta nu doar la reducerea deseurilor, dar totodata va simplifica rutina zilnica, reduce costurile pentru alimente si cumva va forteaza sa folositi tot ceea ce ati achizitionat si sa nu mai aruncati astfel mancare la gunoi.De asemenea, va va scuti de intrebarea de care se teme toata lumea dupa o zi lunga la munca, si anume „Ce mancam in seara asta?”.

● Planificati cumparaturile in mod durabil. Intr-o lume perfecta, cu zero deseuri, toata populatia ar deveni vegana si ne-am debarasa astfel de practica distructiva si abuziva a crescatoriilor si fermelor de animale. Dar daca nu sunteti pregatiti sau nu puteti renunta la carne, incercati sa alegeti carne locala si luati in considerare adoptarea unei zile fara carne.S-ar putea sa fiti placut surprinsi de cat de nutritive si delicioase pot fi mesele pe baza de plante.

● Printati mai putin. Cu toate ca exista programe de reciclare hartie foarte eficiente, cel mai bine este sa incercati sa minimizati consumul de hartie. Faceti trecerea la documente digitale pentru a economisi hartie si cerneala.De asemenea, incercati sa va dezabonati de la tot felul de ziare, reviste si pliante si optati intotdeauna pentru chitante digitale si facturi electronice. Hartia de chitanta este adesea acoperita cu substante toxice, cum ar fi BPA si BPS, deci evitati astfel si expunerea chimica inutila.

● Scapati de acele anvelope uzate. In prezent, majoritatea depozitelor de deseuri nu accepta anvelope, dar puteti apela la comerciantii cu amanuntul care le recicleaza si care le vor primi fara nicio problema. Puteti apela si la unele magazine de anvelope care recicleaza anvelope. De asemenea, ati putea fi creativi si sa transformati acele anvelope in leagane, paturi pentru caini, otomane si multe altele.

● In cele din urma, ceea ce mai puteti face este sa inlocuiti produsele cosmetice ambalate in recipiente cu produse solide, fara ambalaj. In prezent, puteti achizitiona aproape orice produs cosmetic in forma solida, incepand cu sampon, balsam de par, sapunuri, dar si paste de dinti, deodorante si unturi de corp.

Astfel de produse sunt foarte concentrate si dureaza mai mult decat produsele imbuteliate, deci veti economisi si bani.La fel de bine, puteti sa realizati propriile produse de curatare.Majoritatea produselor de curatare sunt incarcate cu substante chimice deosebit de daunatoare care ajung in corpurile noastre,in caile navigabile si in sistemele de canalizare.Din fericire, este destul de usor sa ne facem singuri propriile produse de curatare, folosind bicarbonat de sodiu, otet, lamaie, ulei de masline si alte uleiuri esentiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *