Albirea dentara si ce trebuie sa stii despre aceasta procedura

Foarte multa lume isi doreste sa aiba un zambet perfect si din acest motiv culoarea dintilor este un detaliu pentru care aloca foarte multa atentie. Dincolo de incercarile de a obtine albul natural al dintilor cu ajutorul pastei de dinti sau a diferitelor metode proprii, cea mai eficienta si de durata albire dentara se poate efectua in cadrul unui cabinet stomatologic.

Albirea profesionala este cea mai eficienta si cea mai sigura procedura. Vorbim despre o procedura de estetica dentara care ofera rezultate ce sunt vizibile inca de la prima sedinta. Daca pana acum nu ai apelat la o astfel de procedura dentara, in continuare vei afla mai multe informatii despre procedura si cand este recomandat sa apelezi la un cabinet stomatologic Valcea pentru a beneficia de albirea dintilor.

Ce presupune procedura de albire dentara?

Albirea dentara se refera la procedeul profesional care este complet non-invaziv si complet nedureros. Este o procedura ce este realizata in cadrul unei clinici stomatologice de un medic dentist specializat si cu pregatire in acest domeniu. Prin intermediul albirii dentare, pacientii vor putea sa obtina albul dorit la nivelul danturii.

Rezultatele albirii dentare profesionale sunt mult mai de durata comparativ cu rezultatele albirii dentare efectuata pe cont propriu acasa. Mai mult, albirea dentara pe cont propriu poate duce la efecte adverse.

Metodele moderne folosite pentru albirea dintilor ofera rezultate imediate. In acelasi timp vorbim despre o albire a dintilor care poate dura multe luni de zile, chiar pana la 2-3 ani. Insa pentru acest lucru este nevoie ca pacientul sa respecte indicatiile medicului stomatolog cu privire la alimentatie si la fumat.

Albirea dentara se poate repeta la anumite intervale de timp, in functie de metoda folosita pentru albirea dintilor. Insa aceasta procedura stomatologica nu poate fi efectuata de mai multe ori pe an.

Important de subliniat este faptul ca albirea dintilor nu sensibilizeaza dintii. Cu alte cuvinte, procedura de albire dentara va avea doar efectul dorit, de a obtine dinti mai albi, fara a aduce vreun efect advers danturii. Mai ales in cazul in care vorbim despre o astfel de procedura realizata de catre un medic dentist profesionist in cadrul unui cabinet stomatologic Valcea.

Pentru cine este recomandata albirea dentara?

Fiind vorba despre o procedura din cadrul esteticii dentare, albirea dentara poate fi alegerea fiecarei persoane care doreste sa isi recapete albul dintilor si sa isi regaseasca increderea in propriul zambet. Este importanta mentiunea ca aceasta procedura estetica este indicata a fi aplicata doar persoanelor de peste 18 ani si care au dantura definitiva.

Pentru a beneficia de procedura de albire dentara, fiecare pacient trebuie sa se adreseze mai intai unui medic stomatolog si in urma consultatiei stomatologice, medicul va veni cu parerea sa despre urmarea procedurii de albire a dintilor.

Totusi, este bine de punctat faptul ca exista si anumite situatii in care albirea dentara nu este indicata. Printre aceste situatii amintim pacientii cu afectiuni ale ficatului sau ale sangelui, fumatorii, pacientii cu lucrari dentare nefinalizate, femeile insarcinate sau pacientii cu fisuri ale smaltului dentar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *