Cat de importanta este scoala de soferi pe care o alegi in procesul de obtinere a permisului auto?

Toti tinerii isi doresc sa obtina permisul de conducere, in conditiile in care acest document deschide o multime de porti si de oportunitati. Cu ajutorul permisului de conducere poti obtine joburi in domenii foarte diverse, poti economisi timp, te poti bucura de confort si de multe ori poti economisi bani.

Pana sa obtii permisul de conducere insa, trebuie sa treci printr-o scoala de soferi. Scoala de soferi este un pas esential, care te pune in contact cu traficul din orase, te invata regulile rutiere si te ajuta sa fii increzator in fortele proprii, in asa fel incat sa nu faci greseli care pot fi periculoase atat pentru tine, cat si pentru ceilalti participanti la trafic.

Cat de importanta este scoala de soferi in procesul de obtinere a permisului auto?

Evident, cel mai important este sa acorzi tu atentie maxima detaliilor si sa inveti. Conform celor de la InstructorulTau (o scoala de soferi Brasov foarte apreciata, cu rezultate excelente in ceea ce priveste rata de promovabilitate), scoala pe care o alegi poate avea un cuvant de spus atunci cand vine vorba despre usurinta cu care iei permisul de conducere. Un instructor bun, o masina foarte buna din punct de vedere tehnic si o scoala care te ajuta sa treci cu usurinta prin toata birocratias pot pune bazele unei educatii auto solide.

Ce sa cauti la o scoala de soferi si ce sa faci pentru a te asigura ca promovezi examenul din prima?

Atunci cand cauti scoala de soferi pe care o urmezi este bine sa cauti urmatoarele lucruri:

  1. Asigura-te ca este in localitatea in care ai domiciliul! Vei da examenul in localitatea de domiciliu, ceea ce inseamna ca este bine sa te pregatesti acolo.
  2. Cauta informatii despre scoala pe internet! Vei gasi informatii precum rata de promovabilitate si parerile altor cursanti. Vei sti care sunt instructorii calmi si prietenosi, vei descoperi daca exista masini cu probleme si vei putea sa ai o idee despre lucrurile pe care trebuie sa le astepti.
  3. Poarta o discutie cu reprezentantii scolii! Este bine sa mergi la scoala pentru a discuta cu instructorul cu care vei colabora. Este important sa te intelegi cu el, deoarece este cel care iti va explica toate regulile si te va ajuta sa transformi condusul intr-un obicei.

Nu totul depinde de instructori si de scoala, insa. Daca vrei sa promovezi scoala de soferi din prima este bine sa bifezi cateva reguli esentiale:

  • Citeste cu foarte mare atentie legislatia rutiera! Este baza oricarui sofer, pe care trebuie sa o cunosti extrem de bine. Atata vreme cat cunosti regulile si le respecti, condusul va fi o adevarata placere.
  • Fa cat mai multe chestionare DRPCIV! Examenul teoretic consta in rezolvarea unor chestionare DRPCIV. Cu cat rezolvi mai multe acasa, cu atat mai bine;
  • Solicita-i instructorului sa faceti cat mai multe manevre care ti se par dificile si sa conduceti in conditii de drum cat mai variate. Este bine sa faci toate manevrele posibile: intoarceri, parcari, porniri din rampa, etc. De asemenea, este bine sa soliciti ore de condus in conditii cat mai variate ( ploaie, ninsoare, soare, etc), pentru a fi pregatit orice s-ar intampla/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *