Ce sunt pesticidele bio si care sunt avantajele utilizarii lor in culturi agricole?

Biopesticidele sunt anumite tipuri de pesticide care deriva din substante si materii naturale. De exemplu, pot proveni din materii animale, vegetale sau minerale.Ele se incadreaza in trei categorii majore: biochimice, microbiene si protectori incorporati in planta.Se folosesc la combaterea anumitor boli care se ivesc la planta sau impotriva daunatorilor.

In categoria pesticide bio se incadreaza acele substante care se gasesc in mod natural si care combat daunatorii prin mecanisme netoxice.Acestea interfereaza cu imperecherea insectelor sau le atrag in diferite capcane pentru a proteja plantele.

Pesticidele microbiene sunt micro-organisme, precum bacterii sau ciuperci.Acestea ucid diferite larve de insecte specifice sau buruienile din jurul plantelor. Iar protectorii incorporati in plante sunt substante pesticide produse de plante, proprii, din material genetic.

Avantajele utilizarii pesticidelor bio

Principalul avantaj al acestora este faptul ca sunt mai putin toxice plantelor decat pesticidele conventionale. Acestea afecteaza, in genere, doar daunatorii sau buruienile, spre deosebire de cele traditionale care pot produce un efect negativ asupra altor insecte, pasari sau animale.

Biopesticidele sunt eficiente si in cantitati mici, avand o perioada foarte scurta de descompunere, astfel incat rezultatele se pot observa rapid.Mai mult, prin descompunerea rapida evita afectarea altor organisme din jur, precum pesticidele conventionale.

Gama de pesticide Rodbun

Rodbun pune la dispozitie o gama variata de pesticide pentru fermierii romani. Produsele comercializate de acestia cuprind diverse tratamente specifice diferitelor tipuri de culturi.Au un portofoliu complex care include produse realizate prin folosirea tehnologiilor noi si moderne care ofera siguranta si protectie suplimentara culturilor agricole sau de pomi fructiferi.

In functie de tipul de cultura si conditiilor din zona in care sunt cultivate,Rodbun iti ofera solutii accesibile si care asigura un randament ridical al productiilor. Produsele combat eficient bolile, daunatorii si buruienile, oferindu-le culturilor parametri optimi de dezvoltare si crestere sanatoasa.

In plus, poti apela cu usurinta la consultanta din partea personalului specializat Rodbun care este la dispozitia clientilor pentru orice nelamuriri.Descopera gama de produse certificate pe care acestia le comercializeaza aici. Poti cere in timp real o oferta din partea lor din gama completa de pesticide si ingrasaminte agricole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *