Cele mai valoroase afaceri din lume in anul 2018

Daca esti interesat sa investesti intr-un business sau daca vrei sa propagi un nou model de afaceri trebuie sa inveti de la cei mai buni. Ani la rand, numele anumitor companii sunt cunoscute in intreaga lume.Au reusit sa exceleze intr-un domeniu si sa vina in intampinarea nevoilor oamenilor de fiecare data. Mult mai interesant este ca majoritatea au resusit sa domine piata pentru perioade foarte lungi de timp, devenind inovatori si pastrand companiile in contiuna dezvoltare.

Cand vorbim de afaceri profitabile asta nu inseamna neaparat cele mai cunoscute, ci cele care efectiv valoareaza cel mai mult si au incasarile cele mai mari. Daca multe din brand-urile populare pe care le cunoasteti nu au ajuns in acest top inseamna ca incasarile lor nu egaleaza valoarea brand-ului.

  1. Apple inc – 926.9 miliarde dolari

Compania lui Steve Jobs nu este doar cea mai profitabila afacere, dar si brand-ul Apple este cel mai valoros in mintile oamenilor. Cu o valoare de 926.9 miliarde de dolari Apple a condus clasamentul celor mai mari companii din lume in anul 2018.

Sa fie clasata pe locul intai este o mare realizare avand in vedere ca in anii 1990 aproape ajunsese la faliment. Dar cu reintoarcerea lui Steve Jobs si sub conducerea sa, Apple a dezvoltat o serie de modele de telefoane si dispozitive care au devenit incredibil de populare. Iar acum dupa moartea sa, compania inca se pozitioneaza pe primul lor, pastrand viziunea lui Jobs in continuare si imprimand-o in fiecare dintre produsele comercializate.

  1. com – 777.8 miliarde dolari

Compania cea mai mare de comert online fondata de Jeff Bezos ocupa locul doi in topul celor mai valoaroase companii din anul 2018. Incepand prin vanzarea unor carti online si continuand cu produse de tipul DVD, CD cu muzica, filme, produse electronice, haine, compania a ajuns astazi sa fie cea mai mare plarforma de comert electronic.

Mai mult decat atat, Jeff Bezos a ajuns cel mai bogat antreprenor din lume. Popularitatea platformei isi are originea in faptul ca ofera tuturor oamenilor de pe glob oportunitatea de a gasi absolut orice doresc sa isi achizitioneze.

  1. Alphabet inc – 766.4 miliarde dolari

Compania americana multinationala Alphabet, companie mama a lui Google, condusa de Larry Page ajunge pe locul 3 in topul celor ma valoroase companii. Corporatia mai are in portofoliu o serie de industrii specializate in tehnologie, stiinta, capital de investitie, cercetare si dezvoltare, internet software, biotehnologie, jocuri video si toate serviciile si produsele livrate de Google.

  1. Microsoft – 750.6 miliarde dolari

Cea mai mare companie producatoare de software fondata de Bill Gates ajunge pe locul 4 in acest top. Lansata in anul 1975 de Gates si Paul Allen, ajunge astazi la o valoare de 750.6 miliarde de dolari, iar pentru o cativa ani, il aduce pe Bill Gates pe locul intai in topul celor mai bogati oameni din lume. Astazi acesta ocupa locul doi, dupa Jeff Bezos.

Compania a dominat piata cu sistemul de operare MS-DOS care a fost urmat de Windows. In prezent, domina piata cu pachetul de software Microsoft Office, cel mai popular din lume. De asemenea, tot Microsoft comercializeaza si consolele de jocuri video Xbox.

  1. Facebook – 541.5 miliarde de dolari

Cea mai mare retea de socializare online, Facebook a ocupat in anii trecuti locul 4, insa dupa conflictul Cambridge Analitica, incasarile si valoarea sa de pe piata au scazut. Platforma creata initial ca o forma mai simpla de comunicare pentru studenti, astazi reuseste sa faca incasari de peste 541 de miliarde de dolari din marketing si publicitate. Este cea mai folosita aplicatie de socializare din mediul online, neavand un alt competitor de la cumpararea aplicatiei Instagram.

Afacerile valoroase sunt cele care au reusit sa rezolve o problema sau o nevoie a oamenilor si care cu un produs sau serviciu inovator au venit in intampinarea publicului. Pentru mai multe informatii despre lumea afacerilor accesati PortalManagement.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *