Cum sa aranjezi corect branzeturile pe platou

La sarbatori nu trebuie sa lipseasca platoul cu branzeturi pentru ca acesta este foarte apreciat de catre invitati. Totusi, pentru a face un platou apetisant care sa arate foarte bine trebuie sa-ti pui amprenta personala si sa-i impresionezi pe cei din jur. Indrazneste sa realizezi chiar combinatii inedite pe care nu le-ai mai folosit pana atunci.

Aduna doar ingrediente de cea mai buna calitate si joaca-te cu imaginatia. In primul rand, alege tipurile de branzeturi dorite dar nu uita sa incluzi si cele mai excentrice branzeturi pentru a oferi varietate platoului.

Includerea branzeturilor fara lactoza este o alegere importanta. Iata cateva idei din care merita sa te inspiri pentru a selecta cele mai bune branzeturi, a include o varietate de texturi si arome si a realiza un platou inedit.

  1. Alege cel putin cate un tip din fiecare grupa de branzeturi: maturata, moale, tare si albastra. Dintre cele maturate poti alege Cheddar, Comte, Gouda grana padano, dintre cele moi Camembert, brie, mozarella Manchego iar din cele albastre Gorgonzola si Stilton.
  2. Selecteaza brânzeturilor in funcție de tipul de lapte folosit (vaca, capra, oaie), pentru a avea o intreaga diversitate de arome pe o singura farfurie.
  3. Serveste cel putin o branza cunoscuta. Gouda si Brie sunt astazi branzeturi destul de comune.
  4. Pune cate o bucatica din fiecare branza pentru fiecare invitat si aproximativ cinci tipuri de branza pe platou.
  5. Daca pe langa branza se afla si multe alte produse pe platou atunci 100 de grame de persoana sunt suficiente.
  6. Ofera o selectie de paine : felii de bagheta, chifle mici si biscuiți de diferite forme si dimensiuni. Poți varia gustul și textura pâinilor, precum și ale brânzeturilor.
  7. Adauga pe platou diverse sosuri si legume spalate si taiate dar si mustaruri picante. Poti pune pesto verde si rosu care merg foarte bine in combinatie cu mozzarella. Adauga anghinare murata, ardei rosii copti si baby porumb.
  8. Pune si ceapa caramelizata, pentru ca aceasta completeaza in mod inedit majoritatea platourilor de branza. Intercaleaza elemente dulci si sarate pentru diversitate. Adauga si cateva tipuri de mezeluri, cum ar fi prosciutto si salam, sau nuci confiate si fistic.
  9. De asemenea, de pe un platou cu branzeturi alese nu trebuie sa lipseasca fructele de sezon si uscate asortate precum : smochine, cirese, mere si pere.
  10. Separa branzeturile puternic mirositoare. Cele care au un miros intepator se pun pe o farfurie separata, pentru a nu le domina pe cele mai delicate. Fa mici bilute din crema de branza amestecata cu stafide si verdeata, da-le prin nuci sau alune macinate, prin mac sau prin bucatele de stixuri maruntite bine.

Scoate platoul de branza din frigider cu o ora inainte de servire.Aseaza frumos platourile pe masa si bazeaza-te mereu pe calitate daca vrei sa-ti surprinzi in mod placut invitatii de fiecare data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *