Cum trebuie sa te porti cu un partener foarte independent?

Un partener de cuplu foarte independent este o adevarata provocare, dar cu calm si intelegere puteti avea o relatie stabila si frumoasa.

Daca ai nevoie mereu de atentie, un partener de cuplu foarte independent s-ar putea sa-ti puna in evidenta vulnerabilitatile. Acest tip de relatie pune in evidenta modalitati posibile care duc la armonizarea stilurilor de viata. Iata ce trebuie sa faci daca te afli in aceasta situatie:

1. Sa-ti asumi starea

Nu trebuie sa incerci sa-ti schimbi partenerul prin manipulare si amenintari pentru ca cel mai probabil vei ajunge la despartire. Nu trebuie nici sa traiesti cu speranta ca in timp se va transforma de dragul tau, ci trebuie sa iti asumi ca este independent si sa gestionezi acest lucru intr-o maniera sanatoasa.

2. Sa te asiguri ca celalalt iti cunoaste temerile

Este important ca cel de langa tine sa iti cunoasca universul interior. Nu trebuie sa fii torturata de temeri, pentru ca la un moment dat vei izbucni. Stabiliti impreuna care sunt gesturile, comportamentele care te fac sa te simti in siguranta si importanta chiar daca nu e langă tine. Scopul nu este unul de control, ci de conectare emotionala. Indeparteaza gandurile negative. Trebuie sa intelegi modul in care partenerul inclusiv vede relatia si cum se pozitioneaza in profunzimea ei.

3. Investeste in tine

Daca privesti catre partenerul tau vei observa ca acesta da importanta lucrurilor care il definesc, ii aduc placere si bucurie. Identifica un model pozitiv adaptat in functie de preferintele si de personalitatea ta. Daca vrei sa pui bazele unei reconversii profesionale complete, sa te duci la sala sau sa te uiti la un film fara sa fii deranjata ?

Fa orice iti face placere, iesi cu prietenele in oras si fa-ti timp pentru hobby-urile tale. Nu te lasa influentata de ce isi doreste partenerul tau si fa tot ce iti place. Intelege ca preferintele difera uneori, chiar daca aveti multe puncte in comun.

4. Negociati cu calmitate si intelegere

Trebuie sa constientizezi faptul ca partenerii nu pot avea mereu aceleasi idei si valori, pentru ca sunt persoane cu personalitati si caractere diferite. Desi fiecare isi cultiva separat activitatile independente, exista suficient timp sa fiti impreuna daca stiti cum sa procedati. Aici intervin negocierea si sincronizarea.

Fiecare are nevoie de spatiu personal, de aceea nu trebuie sa va sufocati partenerul de viata indiferent cat de mult l-ati iubi. Tineti cont de faptul ca prea mult la distantare poate duce la ruptura relatiei. In acest context, este necesar sa mentineti un echilibru perfect care intareste relatia, fara sa existe resentimente.

Trebuie sa va simtiti liberi sa va exprimati asa cum doriti si sa oferiti libertate partenerului pentru in cuplu totul se bazeaza pe incredere. Dragoste cu forta nu se poate, trebuie ca totul sa vina din interior iar dorinta sa fie reciproca. Fiti mereu alaturi unul de celalalt si bucurati-va din plin de fiecare moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *