Descopera care sunt avantajele rulourilor exterioare din aluminiu

Nu este suficient sa montezi ferestre care sa aiba un aspect modern, elegant si foarte placut. Accesoriile precum perdelele, draperiile, jaluzelele sau rulourile exterioare sunt foarte importante.

In ceea ce urmeaza vei putea descoperi care sunt principalele avantaje pentru care merita sa montezi rulouri din aluminiu pentru ferestrele casei tale. Foarte multa lume considera ca rulourile exterioare sunt folosite doar pentru a evita patrunderea razelor directe ale soarelui. Insa aceasta nu este singura caracteristica, rulourile exterioare oferind si alte beneficii.

Izolarea termica superioara

Un beneficiu major al rulourilor exterioare din aluminiu il reprezinta izolarea termica superioara.  Indiferent daca vorbim despre zilele toride de vara sau daca avem in vedere zilele reci de iarna, rulourile din aluminiu pot sa sporeasca abilitatea ferestrelor de a mentine temperatura optima in camera. Practic se creeaza un strat superior izolator pentru confortul termic in camerele unde sunt montate rulourile exterioare din aluminiu.

Cresterea randamentului energetic si scaderea costurilor cu incalzirea

Un al doilea beneficiu care deriva din izolarea termica a locuintei prin montarea rulourilor exterioare il reprezinta cresterea randamentului energetic. Conform calculelor specialistilor, pana la 25% din pierderea caldurii are loc prin intermediul ferestrelor, iar vara peste 75% din lumina solara este captata la nivelul ferestrelor.

Prin urmare, daca vrei sa reduci costurile cu incalzirea si cu aerul conditionat, rulourile exterioare pot fi o solutie eficienta pentru un plus de randament energetic atat in lunile de iarna, cat si in lunile de vara.

Izolare fonica mai eficienta

Tot in randul beneficiilor pentru care merita sa montezi rulouri exterioare la ferestrele locuintei tale regasim izolarea fonica mai eficienta. Odata ce ai tras aceste rulouri din aluminiu, vei fi mai protejat(a) in interiorul camerei de sunetele din exterior. Astfel, chiar daca locuiesti pe o strada aflata intr-o zona foarte circulata sau daca locuiesti intr-o zona aglomerata, rulourile exterioare vor putea aduce un plus de izolare acustica si mai multa liniste.

Protejeaza de razele soarelui

Un alt avantaj de amintit pentru rulourile exterioare este acela al protectiei impotriva razelor soarelui. Avand in vedere ca in lunile de vara razele soarelui sunt foarte puternice si contribuie la cresterea temperaturii in locuinta, acest avantaj este unul semnificativ. De asemenea, rulourile exterioare pot contribui la protejarea mobilierului si a peretilor in a se decolora ca urmare a razelor directe la soarelui.

Te bucuri de mai multa intimitate

Rulourile exterioare din aluminiu ajuta inclusiv la oferirea unei mai mari intimitati in locuinta. Indiferent daca locuiesti la parter sau la un etaj superior, nu este deloc placut sa observi cum vecinii sau trecatorii privesc la tine in casa atunci cand lumina este aprinsa. Montarea de rulouri exterioare rezolva aceasta problema si astfel vei putea sa te bucuri de mai multa intimitate atunci cand acestea sunt trase.

Daca aceste avantaje te-au convins asupra utilitatii rulourilor exterioare, poti sa apelezi la o firma care comercializeaza astfel de accesorii pentru ferestre. O firma cu o foarte buna reputatie este Peda Ambient. Poti gasi intreaga oferta de rulouri din aluminiu pentru ferestre pe www.peda-ambient.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *