Placarea peretilor cu faianta stil piatra

Fiecare dintre noi isi doreste o casa cat mai confortabila, care sa arate cat mai bine si care sa fie complet functionala. Dar pentru a atinge toate acestea trebuie sa avem grija ca toate elementele pe care le achizitionam, plecand de la finisajele cu care placam peretii sau pardoselile din casa si ajungand pana la electrocasnice, obiecte de mobilier, si chiar pana la decoratiuni, sa fie de calitate si sa reziste o perioada cat mai lunga de timp.

Bineinteles ca atunci cand ajungem la finisarea pardoselilor si a peretilor din spatiile interioare unde nivelurile de umiditate si murdarie sunt mai ridicate, precum, baie, bucatarie, terase sau balcoane, primele elemente la care ne gandim sunt placile ceramice, gresie si faianta in diversele sale modele. Una din cele mai apreciate modele de placi ceramice din ultimii ani este faianta aspect piatra, deoarece aceasta imita aspectul pietrei, dar este mult mai avantajoasa ca pret si mult mai usor de montat si ingrijit.

Dar inainte de alegerea unui model de gresie sau faianta, trebuie sa stabilim nu numai design-ul incaperii unde vom monta modelul respectiv, ci si design-ul intregii locuinte.Astfel vom avea o casa care are niste elemente care se imbina in mod armonios si care respecta o linie stricta de design, ceea ce va conduce la crearea unui spatiu interior cu gust si care sa imbie proprietarii, dar si musafirii care ii trec pragul la relaxare.Ce inseamna mai concret acest lucru? Ei bine, insemna ca atat gresia, cat si faianta trebuie alese in concordanta cu celelalte elemente din locuinta, obiecte de mobilier, usi, draperii etc.

Care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi placile ceramice pentru baie, bucatarie, terase sau balcoane?

1.Culoare, model si textura – atunci cand vorbim de aspectul unei locuinte, ne referim in principal la culorile, la modele si la texturile alese. Aceleasi lucruri trebuie sa il avem in vedere si atunci cand alegem faianta si gresia.

2.Functionalitate – Bineinteles, ca totul trebuie sa fi pe langa aspect, placile trebuie sa fie functionale. Spre exemplu, nu vom alege niciodata o gresie foarte texturata intr-o bucatarie in care se gateste foarte mult, de ce? Pentru ca in bucatariile in care se gateste foarte mult, grasimea sare si se depune peste tot, astfel ca ne va fi foarte greu sa curatam si sa mentinem locul curat si ingrijit. De asemenea, nu vom alege o gresie lucioasa si foarte alunecoasa pentru bai, unde se produce umezeala si unde riscul accidentelor este ridicat.

3.Dimensiunea placilor – In ultimul timp s-a remarcat o preferinta mai mare pentru placile de dimensiuni mari, ne referim la placile ce depasesc 120 x 60 cm. De ce? Pentru ca astfel se reduce considerabil numarul rosturilor, si se obtine un spatiu care pare continuu si mult mai mare. Bineinteles, ca acest lucru aduce beneficii si in pastrarea unei igiene ridicate, deoarece placile mari sunt mai usor de intretinut si ingrijit. Credem ca este necesar sa mentionam vom alege placile care se incadreaza cel mai bine in spatiul de care dispunem, astfel incat sa avem cat mai putine pierderi si taieturi.

4.Pret – bineinteles ca si pretul pe care il platim e important, daca ne avem un spatiu mic cel mai probabil costul are o importanta atat de mare, dar atunci cand vorbim de un spatiu de mari dimensiuni lucrurile se schimba. Dar in ziua de astazi vom regasi pe piata mii si mii de modele de gresie si faianta care sa se incadreze in orice stil de amenajare interioare si in orice buget.

Bineinteles ca atunci cand alegem gresia si faianta trebuie sa avem in vedere si alte aspecte, precum:

1.De obicei, placile ceramice sunt pastrate in orice locuinta o perioada destul de indelungata, peste 15 ani. Aceasta perioada nu este deloc una de neglijat, deci atunci cand alegi un model de gresie si faianta, pe langa rezistenta la uzura, umezeala ori pete, trebuie sa fim atenti la aspectul modelului – spre exemplu daca alegem o faianta aspect piatra trebuie sa avem grija ca acest model sa aiba un design atragator care sa se potriveasca mai multor stiluri de amenajari, astfel incat sa nu fim nevoiti sa o schimbat atunci cand dorim sa schimbam mobilierul si decoratiunile din camera respectiva.

Care sunt avantajele gresiei si faiantei?

– atat gresia cat si faianta sunt usor de curatat si de intretinut, prin urmare nu trebuie sa depui un efort considerabil pentru a le mentine curate.
– sunt rezistente la socurile mecanice (zgarieturi, lovituri etc.) si termice (fluctuatiile extreme de temperatura), dar si la factorii atmosferici (soare, ploi, zapada, apa etc.).
– sunt o alegere sigura pentru sanatate, cu o intretinere periodica placile se pastreaza complet igienice si previn dezvoltarea acarienilor, bacteriilor, fungilor sau mucegaiurilor etc.
– sunt prietenoase cu mediul inconjurator, ele fiind usor reciclabile si reutilizabile.
– Sunt mai sigure in exploatare, adica nu sunt inflamabile, reduc raspandirea flacarilor si nu emit fum toxic.

In ziua de astazi, piata ne prezinta o sumedenie de modele de gresie si faianta, astfel incat sa putem realiza orice tip de amenajare dorim, incadrandu-ne bineinteles, in bugetul disponibil. Speram ca materialul acesta sa te ajute sa gasesti cel mai potrivit model de gresie si faianta si sa reusesti sa iti amenajezi locuinta fix asa cum iti doresti. Caci pana la urma tot ce conteaza e ca locuinta pe care o amenajam sa fie pe placul nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *