Tot ceea ce trebuie sa stii despre implantul de par

In ultimii ani tot mai multe persoane care se confrunta cu alopecia sau cu subtierea parului apeleaza la tratamentul de implant de par. Un astfel de tratament vine sa readuca increderea de sine pentru persoanele afectate de aceasta problema.

Tratamentul de transplant de par si caracteristicile acestuia

Implantul de par este procedura care vine sa gaseasca rezolvare la problema caderii sau a pierderii parului. Implantul de par isi propune redarea podoabei capilare pentru persoanele care isi doresc redobandirea increderii in propria persoana. In situatia in care esti interesat in a urma un astfel de tratament, este important sa cunosti cat mai multe detalii cu privire la implantul de par.

Un prim aspect de mentionat este acela ca majoritatea pacientilor care apeleaza la implantul de par sunt barbatii care sufera de alopecie androgenetica. Este adevarat ca si femeile cu par mai rar sau care au pierdut o anumite portiune de par vor putea apela la aceasta procedura. Totusi, merita mentionat faptul ca femeile care sufera de calvitie difuza si intinsa sau care nu au suficient de mult par donator nu vor putea beneficia de transplantul de par.

Chiar daca fiecare pacient isi doreste sa beneficieze imediat de rezultatele transplantului de par, este important de punctat faptul ca rezultatele finale vor putea fi vizibile dupa primele 6 luni de la momentul implantului.

Fiecare pacient trebuie sa respecte sfaturile medicului specialist imediat dupa procedura de implant de par pentru a avea certitudinea ca rezultatele se vor vedea.

Exista mai multe abordari in implantul de par, cele mai folosite fiind tehnicile FUE si FUT. Ambele au rezultate foarte bune, insa cea mai apreciata este tehnica FUE care presupune Extractia Unitatilor Foliculare, in vreme ce tehnica FUT presupune recoltarea foliculilor de par sub forma de banda. Transplantul de par va reda aspectul natural al parului si va oferi exact aceeasi culoare.

Datorita faptului ca interventia se va realiza sub anestezie, pacientul nu va resimti disconfort sau durere pe durata procedurii. In cazul metodei FUE nu vor exista cicatrici vizibile, iar pentru metoda FUT va exista o foarte mica cicatrice in zona din spatele capului, de unde au fost extrasi foliculi de par sub forma de banda.

Ce trebuie sa faci dupa operatia de implant de par

In vederea obtinerii celor mai bune rezultate in urma implantului de par este indicat sa respecti intocmai sfaturile medicului specialist care a realizat interventia. In general sfaturile care trebuie respectate dupa realizarea implantului de par vizeaza spalarea parului cu un sampon de bebelusi in perioada de dupa operatie, insa nu mai repede de cateva zile de la interventie.

Este recomandata atentie pentru pieptanarea parului, pentru pozitia in care dormi si pentru efortul fizic depus in primele 7 zile de la interventie. Este interzis inotul si expunerea la soare pentru primele trei saptamani de la operatie. Inclusiv fumatul sau folosirea medicamentelor care pot afecta circulatia sangelui sunt interzise in primele 14 zile. Respectand aceste sfaturi vei putea beneficia de rezultatele dorite in urma tratamentului de implant de par.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *