Victorie pentru Romania: Klaus Iohannis aplauda succesul in cazul Rosia Montana si felicita echipele de specialisti

Presedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea sa fata de succesul obtinut de Romania in cazul Rosia Montana, un subiect care a generat dezbateri intense si contestatii pe parcursul mai multor ani. Intr-o declaratie publicata pe reteaua sociala Facebook, presedintele a transmis felicitarile sale catre echipele de specialisti care au contribuit cu profesionalism si dedicare la apararea intereselor Romaniei in cadrul procesului de arbitraj international desfasurat la Centrul International pentru Reglementarea Diferendelor Relative la Investitii (ICSID).

Aceasta victorie reprezinta un moment semnificativ pentru tara, avand in vedere ca dosarul Rosia Montana a fost un subiect de disputa atat pe plan intern, cat si la nivel international. Presedintele Iohannis a subliniat importanta protejarii patrimoniului national, remarcand faptul ca Romania a reusit sa castige procesul fara a fi obligata sa plateasca penalizari sau despagubiri.

Informatia privind succesul Romaniei in aceasta cauza a fost comunicata de Guvern in seara zilei de vineri, subliniind ca tara noastra a obtinut castig de cauza in fata companiei Gabriel Resources la Curtea de Arbitraj International de la Washington (ICSID). Acest rezultat nu doar ca valideaza eforturile depuse de specialistii implicati in proces, dar marcheaza si o victorie importanta pentru Romania in protejarea si conservarea patrimoniului sau cultural si natural.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *