7 motive care recomanda serviciile unui avocat specializat in partaj in procedura de divort

Procedura divortului poate fi una foarte stresanta si consumatoare de timp si energie pentru ambii soti. Indiferent de modul in care se va derula divortul, daca acesta este din culpa comuna, din culpa exclusiva a unuia dintre parteneri sau daca divortul este de comun acord, vorbim despre o procedura foarte obositoare.

Dincolo de sprijinul prietenilor sau al familiei, fiecare dintre partenerii implicati in procedura partajului poate beneficia de sprijinul unui avocat specializat in partaj divort Ilfov. Iata care sunt principalele 7 motive care recomanda serviciile unui avocat pentru partaj.

1. Intelegi termenii juridici

Prin faptul ca apelezi la un avocat specializat vei intelege exact care sunt termenii juridici, ce reprezinta acesti termeni si cum poti sa organizezi negocierea in procedura de partaj pornind de la intelegerea corecta a termenilor respectivi.

2. Cunosti drepturile si obligatiile

Un al doilea motiv care recomanda un avocat pentru partaj se refera la faptul ca vei putea cunoaste in detaliu toate drepturile si obligatiile care survin in aceasta procedura juridica. Cunoasterea drepturilor este foarte importanta pentru a putea sa obtii ceea ce doresti la partaj, dar in acelasi timp cunoasterea obligatiilor este importanta pentru a evita prelungirea nedorita a divortului.

3. Beneficiezi de reprezentare in fata judecatorului

In situatiile in care divortul nu este de comun acord, avocatul specializat in partaj te va reprezenta in fata instantei. Te va sprijini la fiecare termen de judecata la care vei fi obligat(a) sa te prezinti, se va adresa judecatorului pentru a-ti sustine pozitia si pentru a creste sansele ca decizia sa fie in favoarea ta la finalul procedurii de partaj.

4. Iti protejezi interesele la partaj

Unul dintre cele mai importante motive pentru care se recomanda sa apelezi la un avocat specializat in partaj divort Ilfov este dat de faptul ca te va sustine in protejarea intereselor la partaj. In acest sens vei beneficia de sprijin pentru a-ti proteja interesele cu privire la custodia minorilor daca acestia exista in urma casatoriei, interesele referitoare la bunurile dobandite in timpul casatoriei sau cu privire la alte mosteniri sau economii.

5. Stii exact care sunt actele necesare si pasii de urmat

Divortul este o procedura care trebuie sa respecte intocmai o serie de pasi si completarea unor documente. Avocatul specializat in partaj iti va prezenta toti pasii si toate documentele care trebuie completate si va intocmi actele necesare.

6. Beneficiezi de sprijin pentru divortul in fata notarului public

Chiar si in conditiile in care divortul este de comun acord la notar un avocat te poate ajuta sa negociezi conditiile partajului astfel incat sa iti fie protejate interesele.

7. Iti cresti sansele de a obtine ceea de doresti la partaj

Nu in ultimul rand un avocat specializat in partaj te poate ajuta pentru a obtine cat mai mult din ceea ce iti doresti in urma partajului.

Acestea sunt principalele motive care recomanda serviciile unui avocat specializat in partaj. Daca ai nevoie de un avocat pentru partaj divort Ilfov, poti gasi astfel de servicii pe www.divort-partaj.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *