Care sunt afectiunile diagnosticate de un neurolog?

In majoritatea cazurilor pacientii ajung la un neurolog doar in urma unei trimiteri din partea medicului de familie sau daca un alt medic specialist recomanda astfel de investigatii. Chiar daca multi pacienti se sperie in momentul in care primesc o astfel de trimitere, este important de subliniat faptul ca nu exista motive pentru care sa te sperii sau sa ingrijorezi inainte de afla un eventual diagnostic.

Daca anumite simptome te ingrijoreza de ceva timp, la un control neurologic fie vei scapa de griji si vei afla ca totul este in regula, fie vei primi un diagnostic care, desi nedorit, poate sa previna avansarea afectiunii sau a tulburarii de care suferi si sa iti imbunatateasca viata. Exista mai multe afectiuni si tulburari care pot fi diagnosticate intr-un centru medical specializat in neurologie Piatra Neamt.

Pe scurt despre neurologie

Neurologia este acea ramura din medicina care are drept scop identificarea si tratarea afectiunilor sistemului nervos. Sistemul nervos este considerat a fi cel mai complex la nivelul corpului uman. Este alcatuit dintr-o retea de nervi si celule specializate in comunicarea dintre nervi, celule numite neuroni. Acestia transmit semnale tuturor celorlalte sisteme ale corpului, fapt pentru care sistemul nervos actioneaza asemenea unui implus electric al corpului.

La nivelul sistemului nervos regasim doua zone, si anume sistemul nervos central si cel periferic. Orice afectiune care apare la nivelul sistemului nervos poate deveni o problema delicata daca nu este diagnisticata din timp si tratata corespunzator de catre medicul neurolog. Acest lucru se datoreaza complexitatii creierului si a intreg sistemului nervos. Tocmai in acest context un control neurologic poate fi de mare ajutor.

Principalele simptome care necesita un consult neurologic

Chiar daca de multe ori pacientii aleg sa ignore anumite simptome sau manifestari care sa necesite un consult de specialitate din partea unui medic neurolog, trebuie spus ca in timp aceste simptome sau manifestari pot sa se agraveze si sa devina o reala problema.

In randul principalelor simptome pentru care sa te adresezi unui specialist in neurologie Piatra Neamt se regasesc urmatoarele: durerile de cap persistente si frecvente, ameteala, amorteala sau senzatiile de furnicaturi, slabiciune musculara, tulburari de miscare, tulburari de vedere, convulsii, pierderi de constiinta, pierderi de memorie frecvente, stari de confuzie, tulburari ale somnului, aparitia dificultatilor de vorbire sau de limbaj sau pierderea simtului de orientare.

Toate aceste simptome pot indica faptul ca este recomandata consultatia la un medic neurolog. In aceeasi masura este important de punctat faptul ca odata cu inaintarea in varsta, riscul de a dezvolta diferite afectiuni sau tulburari neurologice creste semnificativ. In consecinta, cu cat inaintezi in varsta, consultatia neurologica poate fi efectuata si in mod preventiv.

Afectiunile diagnosticate si tratate de un medic neurolog

Un specialist in domeniul neurologiei poate sa diagnosticheze si sa tratateze afectiuni ale creierului, muschilor, nervilor si maduvei spinarii. Printre afectiunile diagnosticate intr-un centru medical specializat in neurologie Piatra Neamt regasim epilepsia, boala Alzheimer, dementa, accidentul vascular cerebral, migrena, scleroza multipla, boala Parkinson, sindromul Tourette, tumorile cerebrale, traumele craniene sau alte afectiuni cognitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *