Cele mai spectaculoase locuri de vizitat in Italia

In Italia sunt o multime de orase impresionant de frumoase care atrag zeci de mii de vizitatori an de an. Roma, Florenta, Venetia sunt doar cateva din orasele care se afla in topul preferintelor turistilor. Roma este unul din orasele cele mai vibrante ale Europei. Relicvele stravechilor sale glorii sunt Colosseumul, Forumul, Panteonul, Calea Appiana si Dealul Palatin, si Vaticanul ce reprezinta atractii de top.

Punctele de interes ale vizitatorilor le reprezinta Capela Sixtina si Pieta lui Michelangelo din Roma. De asemenea, acestia prefera sa se plimbe prin gradinile Borghese sau mananca gelato pe Treptele Spaniole. Doritorii pot sa exploreze strazile inguste din Trastevere sau sa savureze un cappuccino absolut delicios.

Florenta este unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Italia, ce pare ca un muzeu de arta urias. Domul, Catedrala Santa Maria del Fiore reprezinta un reper important al arhitecturii mondiale, culminat de domul masiv care sfideaza gravitatia. Clopotnita cu incrustatie de marmura de Giotto si Baptisteriul octogonal cu usile incomparabile din bronz de Ghiberti, este unul dintre cele mai bune ansambluri de arta renascentist din intreaga lume.

Muzeele de arta de aici sunt pline de picturi si sculpturi, iar multe capodopere decoreaza bisericile si palatele. Galeria Uffizi si Palatul Pitti, precum si Gradinile Boboli si atelierele artizanale din Oltrarno reprezinta adevarate puncte de interes.

Venetia este un oras extrem de atractiv care are multe strazi facute din apa. Aici autobuzele sunt barci iar cantecele gondolierilor rasuna atat de frumos. Este un oras magic, iar atractia majora pentru turisti este orasul insusi.

Centrul orasului este Piazza San Marco. Marea Bazilica Sf. Marco se afla langa Palatul Dogilor. Gondolele se aduna la capatul pietei din Grand Canal in timp ce o poarta de sub turnul cu ceas duce intr-un labirint de pasaje inguste si intortocheate. In acest oras, turistii sunt intampinati cu o imagine de vis la fiecare colt de strada.

Toscana este o alta destinatie foarte iubita pe scara larga. Peisajul fabulos al Toscanei este incununat de orase de piatra. Fiecare se afla pe varful unui deal, unde sunt castele si turnuri impresionante. Fiecare se identifica prin propria arhitectura, arta, caracter si poveste.

Volterra a fost un important centru etrusc inainte de venirea romanilor si inca mai pastreaza ramasite ale ambelor civilizatii. Atractiile turistice din Arezzo sunt mostenirea numerosilor artisti, arhitecti si poeti care au trait acolo. Cortona cu ziduri a fost o asezare etrusca care a devenit mai tarziu una romana, dar adauga si amintiri ale trecutului sau florentin. Cortona este unul dintre cele mai vechi orase din Italia. Apropierea acestor orase de deal de orasele moderne Florenta, Siena, Pisa si Luca ofera Toscanei un plus de atractie.

Cei care isi doresc sa profite din plin de sezonul estival si sa descopere frumusetea Italiei pot alege cu incredere una dintre aceste destinatii care cu siguranta ii vor impresiona atat prin peisaje, arhitectura si arta cat si prin gastronomie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *