Primul showroom Exalco din Romania, deschis in Otopeni

Exalco Romania, parte a grupului elen Exalco SA, liderul pietei de profile de aluminiu din Grecia, cu activitate in peste 35 de tari, a inaugurat primul sau showroom din Romania, care va deservi capitala si judetele invecinate. Showroom-ul are o suprafata de 230 mp, iar clientii si partenerii Exalco vor fi asistati de o echipa formata din 8 consultanti. Investitia totala in noua locatie se ridica la aproximativ 100.000 euro.

Noul showroom, care marcheaza si aniversarea a 20 de ani de prezenta a brandului Exalco in Romania, se afla in Otopeni, pe Calea Bucurestilor, nr. 252, aproape de Aeroportul International Henri Coanda. Astfel, inclusiv clientii si partenerii din alte orase ale tarii au acces rapid si facil la noua locatie.

„Dupa 20 de ani de prezenta in Romania, am decis ca era momentul pentru a deschide si un showroom, cu ajutorul caruia sa ajungem mai usor la clientii finali. Experienta din showroom-urile pe care le avem in Grecia ne-a demonstrat ca, atunci cand un client intra in contact cu produsele noastre, rata de achizitie creste considerabil, asa ca era normal sa facem acest pas de a deschide unul si in Romania.

Dupa o perioada destul de agitata din punct de vedere economic, consideram ca este momentul oportun pentru a ne extinde si consolida afacerile in Europa, iar primul pas trebuia facut in Romania, una dintre cele mai importante piete ale grupului elen, dupa piata din Grecia.”, a declarat la deschiderea showroom-ului, John Kantonias, presedintele Exalco SA.

Showroom-ul inaugurat in Otopeni nu va ramane singurul din tara, compania avand planuri de a se extinde in toate regiunile importante ale tarii.

„Exalco Romania a investit mai mult in segmentul B2B, dar a venit momentul sa intarim contactul si cu consumatorul final. De cele mai multe ori, clientul nu este convins sa opteze pentru un anume produs pana cand nu se convinge personal de calitatea si performantele acestuia, prin contact si testare directa. Am inceput cu acest showroom care sa deserveasca Bucurestiul si judetele din vecinatatea lui. Pentru urmatorii doi ani, avem in plan sa deschidem showroom-uri in Cluj, in Timisoara si in Iasi, pentru a acoperi zonele in care avem deja colaboratori. In toate aceste showroom-uri, clientii nu vor gasi doar produsele noastre, ci vor avea la dispozitie si servicii de consultanta din partea angajatilor nostri”, explica Dimitris Michailidis, Managing Director Exalco Romania.

Exalco Romania dispune, din 2008, de un depozit de circa 8.000 mp si de o cladire de birouri de 1300 mp, localizate in Bragadiru, investitie de aproximativ 7 milioane Euro. Astfel toate produsele expuse in showroom-ul companiei sunt disponibile imediat pentru clientii care isi doresc un produs anume.

„Piata este intr-o continua schimbare, iar clientilor dorim sa le punem la dispozitie permanent toate elementele de evolutie si noutate dezvoltate de noi. Prin urmare, orice produs nou creat de Exalco va fi expus si in showroom”, a mai precizat Dimitris Michailidis.

Compania s-a consacrat pe piata locala in special pentru sistemele de profile de aluminiu pentru ferestre, usi si fatade cu geam termoizolant, o alternativa mult mai durabila, prietenoasa cu mediul, cu o gama de aplicatii si nivele de performanta superioare profilelor din PVC care au dominat, prin volumele tranzactionate in perioada precedenta, piata din Romania.

Exalco Romania ofera sisteme din aluminiu de calitate superioara atat pentru piata de constructii rezidentiale, cat si pentru piata de constructii comerciale si industriale. Colaborarea cu arhitectii, antreprenorii si proprietarii cladirilor pe durata etapelor de proiectare, bugetare si de constructie duce la oferirea de solutii optime, incluzand: Sisteme Ferestre si Usi; Sisteme Usi de Intrare; Sisteme Glisante; Perete Cortina – Fatade; Sisteme Umbrire; ExalcoBond – Panou compozit din aluminiu; Sistem de balustrada; Sistem Compartimentari interioare, Sistem Armonice si Profile Industriale.

Exalco SA este o afacere de familie, infiintata in Grecia in anul 1973, specializata in productia de profile de aluminiu, fiind liderul in domeniul extrudarii aluminiului din Grecia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *