De ce merita sa aplici cateva trucuri eficiente in bucatarie

Tot mai multi oameni aleg sa manance mancare gatita in casa, tocmai din prisma faptului ca este mai sanatoasa si are un gust mult mai bun. Desi uneori obisnuim sa luam masa in restaurante, este indicat sa ne facem un obicei din a gati acasa folosind ingrediente proaspete si sanatoase.

Daca nu aveti suficient timp pentru bucatarie, este bine de stiut ca puteti apela la cateva trucuri care va ajuta sa nu va consumati prea mult energie in prepararea mancarii. Pregatirea meselor proaspete, bine echilibrate, reprezinta o metoda foarte buna de a pastra bunastarea. Iata cateva sfaturi demne de luat in considerare:

1. Planifica meniul

Planificand meniul din timp iti faci rapid o lista a ingredientelor pe care trebuie sa le cumperi, fara sa pierzi prea mult timp. In acest fel, vei preveni cumpararea mai multor alimente decat este necesar.

2. Cumpara produse de sezon

Produsele de sezon sunt cele mai indicate pentru ca au un gust foarte bun, de aceea ar fi bine sa-ti faci un obicei in a le cumpara de la piata. Deoarece nu poti gasi aceleasi produse de inalta calitate in alt sezon trebuie sa-ti planifici meniul in functie de legumele si fructele existente.

3. Cumpara produse vrac

Anumite alimente sunt mai ieftine atunci cand sunt cumparate vrac, cum ar fi: orezul, cerealele, fructele uscate sau faina. Tine cont de acest lucru.

4. Gateste diferite mancaruri folosind resturile ramase

Daca mancarea este buna atunci cand e gatita, va fi buna si a doua zi. E mai usor sa gatesti o data la cateva zile, decat sa o faci zilnic. In acest fel, pierzi mai putin timp si energie si consumi ceea ce a ramas de pe o zi pe alta.

5. Nu curata coaja tuturor legumelor

Toate fructele si legumele contin nutrienti si fibre de aceea ocupa un loc foarte improtant pentru sanatate. Daca ai produse proaspete, n-ar trebui sa le arunci coaja, ci sa o consumi sub diverse forme.

6. Foloseste acelasi tip de mancare in moduri diferite

Daca faci o friptura de pui, poti folosi resturile pentru a face un chilli rapid cu fasole din conserva, o salata de pui, quesadilla sau alte preparate de acest fel.

7. Congeleaza mancarea

Pregătește o cantitate mai mare de supa, chili sau spaghete cu sos si congeleaza jumatate din cantitatea gatita decat sa se invecheasca si sa o arunci. Acestea sunt idei excelente de mancare in zilele foarte aglomerate, cand n-ai timp sa gatesti. Nu uita ca poti congela si legume si fructe in stare naturala.

8. Spala vasele imediat dupa ce le-ai folosit

Vasele murdare trebuie curatate imediat daca vrei sa nu depui prea mult efort si sa nu folosesti prea multa apa. Este important sa faci ordine in bucatarie dupa ce gatesti pentru a lasa energiile pozitive sa vibreze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *