Descopera proprietatile sticlei rezistente la foc si avantajele acesteia

Una dintre variantele de sticla cu o mare rezistenta este sticla rezistenta la foc. Aceasta categorie de sticla este menita a rezista la temperaturile foarte ridicate din timpul unui incendiu, dar si la flacarile incendiului. Daca pana acum nu erai la curent cu posibilitatea de a beneficia de aceasta categorie de sticla, in ceea ce urmeaza vei descoperi mai multe informatii privind sticla antifoc.

Proprietatile care sunt intalnite in cazul sticlei antifoc

Sticla rezistenta la foc este acea categorie de sticla care poate rezista o anumita perioada de timp la fumul, gazele si flacarile rezultate in urma unui incendiu. Se mai numeste sticla termorezistenta. Vorbim despre o varianta speciala de sticla laminata care se obtine prin suprapunerea mai multor straturi de folii care sunt menite a rezista la temperaturi foarte ridicate si la flacarile generate de un incendiu.

Materialul folosit pentru sticla antifoc este foarte eficient in a preveni raspandirea focului in alte spatii ale imobilului care este afectat de incendiu. In acest context vorbim despre un material care poate fi foarte util in cresterea sigurantei in prevenirea si stingerea incendiilor care pot afecta imobile cu diferite destinatii de utilizare.

Prin prisma proprietatilor si a caracteristicilor avute, sticla cu rezistenta la foc se poate integra eficient atat de catre persoanele fizice, cat si de catre persoanele juridice in cadrul strategiei de protectie impotriva incendiilor. Cu alte cuvinte, aceasta sticla antifoc poate fi montata atat in cadrul spatiilor rezidentiale, cat si in spatiile de birouri, spatiile comerciale sau spatiile industriale ori de productie.

Modul in care actioneaza sticla antifoc presupune ca atunci cand temperatura generata de un incendiu atinge cca. 100 de grade Celsius, folia intumescenta din interiorul sticlei dispusa in mai multe straturi sa actioneze similar cu un scut de protectie.

Rezultatul consta in impiedicarea trecerii flacarilor de acest obstacol rezultat prin actionarea foliei respective. Concomitent cu impiedicarea raspandirii flacarilor, sticla rezistenta la foc dispune inclusiv de capacitatea de a reduce sau chiar de a opri transmiterea caldurii rezultate din incendiu.

Cele mai importante avantaje ale sticlei antifoc

Acum ca am inteles modul in care actioneaza si functioneaza sticla rezistenta la foc, este important sa subliniem cele mai importante avantaje ale acestui tip de sticla. Primul avantaj este protejarea imobilelor unde se monteaza sticla in fata eventualelor incendii. Datorita timpului mai mare avut la dispozitie, spatiul respectiv va putea fi evacuat si se vor putea diminua pagubele materiale.

Echipajele de pompieri vor avea mai mult timp la dispozitie pentru interventia specifica in vederea lichidarii incendiului. In acest mod se reduce riscul de pierdere de vieti omenesti, acesta fiind un alt avantaj.

Tot un avantaj important este dat de durabilitatea mare a acestui tip de sticla. Prin prisma durabilitatii vorbim despre o investitie pe termen lung prin montarea acestei sticle cu rezistenta la foc. Nu in ultimul rand merita sa punctam etanseitatea foarte buna care asigura inclusiv un grad de izolare termica si fonica ridicat. Toate aceste avantaje recomanda montarea de sticla rezistenta la foc in diferite spatii si imobile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *