Cateva preparate italienesti ciudate dar apetisante

Cand te gandesti la Italia, primul lucru care iti vine in minte este o felie de pizza, o inghetata cremoasa sau o portie de paste. Aceasta tara are foarte multe de oferit atat din punct de vedere turistic, cat si gastronomic.

Iata care sunt felurile principale de mancare italiene care surprind orice turist :

1. Bigoli

Daca esti un iubitor de spaghete cu siguranta acest preparat va fi adevarata incantare pentru tine. Bigoli este un preparat absolut delicios din regiunea Venetiei, care se face din spaghete groase si tubulare, similare celor Bucatini. Acestea se servesc alaturi de un sos cu vin rosu, legume trase la tigaie sau piept de rata. Deasupra se rade mult parmezan si se servesc fierbinti.

Aceste paste sunt facute din faina de hrisca si oua de rata. Reteta de baza contine si bucati de carne de rata prajita, dar se fac si alte variante cu peste.

2. Ribollita – supa taraneasca de fasole

Este ca o supa din resturi, o mancare care dateaza de foarte multa vreme si este considerata unul dintre felurile de baza ale bucatariei din zona Toscana. Este absolut impresionant cum italienii au stiut sa-si valorifice la maxim resursele pe care le aveau la dispozitie si sa le foloseasca in moduri creative. Acestia au reusit sa faca din painea uscata bruschette, panzanella sau supe consistente si au gasit mereu solutii surprinzatoare de a transforma painea uscata in magie culinara.

Ribollita este supa preferata de iarna a italienilor si contine painea uscata ca si ingredient special.

3. Risi e bisi – mancare de orez

Risi este un amestec de pilaf de orez cu mazare, cu un gust uimitor. Acest fel de mancare provine din regiunea Venetiei si se gaseste in toate restaurantele de clasa. O reteta care se incadreaza undeva intre supa groasa si un risotto moale. Este de-a dreptul impresionant cum sub o simplitate aparenta, poate sa apara o textura fina si o dulceata aparte a aromelor.

Este o reteta care are nevoie de putine ingrediente, de aceea calitatea loreste decisiva. In trecuta aceasta mancare se consuma mai mult in provincia Vicenza, iar apoi s-a extins in zona Verona si Padova. Este vorba despre o mancare specifica de primavara ce contine orez, mazare verde, ceapa, pancetta, vin alb, unt, patrunjel si parmesan.

4. Tortellini en Brodo

Pentru cei din regiunea Emilia – Romagna, acest preparat este unul specific pentru ziua de duminica. Aceasta este singura reteta de Tortellini servita fara sos si contine un amestec de legume si pui prajit. Este servita doar cu parmezan ras deasupra, alaturi de un pahar de vin alb.

5. Cacciucco – preparat din peste

Unul dintre principalele preparate din peste este Cacciucco, un fel de mancare pescaresc, facut din ramasitele de peste nevandute. Pestele se gateste cu sos rosu din abundenta, usturoi si chilly si este servit cu paine prajita. Se poate face din orice tip de peste si a devenit foarte renimit pentru turisti din intreaga lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *