Husky – un caine renumit si deosebit de frumos

Husky este un caine extrem de inteligent, prietenos si bland. Are talie medie si nu face parte din rase de caini mari si agili, dar este foarte rapid si vigilent. Cainii din rasa Husky Siberian dateaza de 4.000 de ani si au fost detinuti prima data de poporul Chukchi din nord-estul Asiei, un popor vechi care ii foloseau ca si caini pentru vanatoare.

La inceput, cainii Husky erau folositi de poporul Chukchi pentru a vana reni, iar apoi foloseau saniile trase de cainii de rasa pe post de tragatori. Inca de pe atunci, cainii Husky erau tot mai antrenati sa fie puternici si sa reziste la provocari.

Datorita abilitatilor lor, acestia au fost capabili sa traga saniile pe distante foarte lungi, fara sa depuna mare efort sau energie. Cainii sunt supli, puternici si se simt foarte bine atunci cand sunt tinuti in hamuri. Orice caine Husky Siberian stie sa-ti foloseasca resursele la maxim, economisindu-si foarte bine energia. Este un animal de companie gratios si elegant, cu un corp compact, urechile ridicate si o coada groasa si stufoasa. Are o greutate direct proportionala cu marimea.

Are o infatisare calda, privire prietenoasa si blanda. Ochii sunt albastru sau maro iar blana dubla. Blana interioara este moale si densa, cu o lungime medie pentru a putea mentine si blana exterioara. Husky Siberian ne este un caine de paza deoarece nu este un posesiv si nici agresiv. Acesta are un temperament echilibrat, isi iubeste stapanul si are foarte multe energie.

Este un animal de companie perfect pentru familie, pentru ca ii place atentia si este mereu fericit, aducand un plus de buna dispozitie in jur. Poate trai atat la apartament cat si la curte daca are suficient spatiu sa se joace. Husky adora sa se joace frisbee, comparativ cu alti caini.

Aceasta rasa poate fi dresata, insa nu vrea sa arate ce a invatat decat atunci cand are dispozitia necesara. Husky este un caine inteligent si poate fi cel mai bun caine de rasa doar cand vrea el. Se dreseaza destul de greu dar trebuie condus tot timpul, pentru ca daca nu va prelua el controlul.

Blana cainilor Husky se schimba pe toata perioada anului. Periajul se face saptamanal pentru a-i mentine blana sanatoasa, car atunci cand se schimba blana, periajul se face zilnic. Cainii se curata singuri in mod regulat. Acestia au nevoie de o ingrijire dentara regulat, care se realizeaza cu ajutorul unei periute de dinyi speciale pentru caini. De asemenea, necesita si o ingrijre lunară a unghiilor.

Husky mananca destul de putin, iar sistemul lor digestiv functioneaza foarte bine. Are nevoie zilnic de o hrana cu adaos nutritiv, care sa contina in special carne. Pentru dezvoltarea sistemului osos, Husky are nevoie de vitamine si proteine. Din planul alimentar zilnic face parte: carnea de pasare, de vita, peste, orez, morcovi, ardei si fructe. Nu trebuie hranit cu alimente dulci, oase sau mancare condimentata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *