Insule spectaculoase si atractive din Italia

In Italia se afla in jur de 400 de insule iar multe dintre acestea sunt cu adevărat minunate. Unele dintre aceste insule ocupa un loc de top in ceea ce privesc preferintele turistilor de pretutindeni, pe cand altele sunt mai putin cunoscute. Iata care sunt cele mai frumoase insule din Italia : Sicilia Sardinia Capri Elba Lipari Ischia La Maddalena Procida Lampedusa.

Cea mai mare insula este Sicilia in timp ce insulele periferice ale Italiei formeaza o regiune oficiala a Italiei Insulare. Italia este inconjurata in mare parte de apa ceea ce explica aparitia nenumaratelor insule din jur iar varietatea acestora surprinde cel mai mult.

Insulele Italiei variaza de la suprafete foarte intense, la insule foarte mici cum este Isola Bella din Lacul Maggiore. Exista o gramada de insule variate din laguna venetiana si multe altele care merita vizitate. Daca vreti sa ajungeti pe o plaja pustie, intr-o statiune plina de viata, sau sa explorati situri preistorice misterioase, acesta este locul perfect.

Sicilia ofera nenumarate atractii turistice si are sapte situri incluse in Patrimoniul Mondial UNESCO – trei antice, doua naturale si doua arhitecturale. Sardinia este renumita pentru fabuloasele plaje albe si apele de smarald ale Costa Smeralda. O mare parte a insulei este marginita de nisipuri aurii.

Insula Capri este bogata in mitologie si istorie, fiind una dintre cele mai apreciate insule din toata Italia. Cea mai faimoasa atractie naturala din Capri este Grota Albastra, o pestera de pe malul apei unde se poate ajunge cu barca. In lumina soarelui apa grotei se transforma intr-un albastru turcoaz stralucitor.

Insula Elba este cunoscuta ca un loc de exil pentru Napoleon, iar majoritatea turistilor ajunsi aici vor sa faca o vizita la casele sale. Aici se afla peste 150 de plaje, cu intinderi largi de nisip si golfuri bine adapostite. Cele mai populare destinatii de plaja sunt : statiunea Marina di Campo, nisipul ultrafin din Procchio si apele albastre de vis din Fetovia.

In drumetiile din zona muntoasa vizitatorii pot gasi pietre semipretioase, cuart si cristale pe versantii Muntelui Capanne. Elba este una dintre cele mai populare insule din Italia. Lipari este cea mai mare dintre cele sapte insule vulcanice care formeaza Insulele Eoliene. Lipari este foarte cunoscut pentru orasele frumoase varuite in alb si apa albastra limpede. Aici puteti face snorkeling, scufundari, plimbari cu barca si drumetii pitoresti.

Muzeul Arheologic Eolian reprezinta o atractie de top. Ischia este cea mai mare dintre insulele din Golful Napoli, care are plaje cu nisip fin si izvoare termale naturale. Cea mai mare parte a insulei este muntoasa, dominata de muntele vulcanic Epomeo. Aici merita sa vizitati Giardini Ravino, o gradina botanica impresionanta unde puteti vedea o colectie extinsa de cactusi si plante suculente, de o frumusete cu totul aparte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *