Un sfat care ii ajuta pe parinti sa scape copiii de mitul fals al banilor

Este foarte important ca parintii sa contribuie la schimbarea viitorului copiilor, cand acestia urmaresc doar castigurile de bani. Parintii sunt datori sa ii ajute pe copii sa vada lucrurile care sunt mult mai importante decat castigurile financiare. Cu siguranta, ca traim vremuri destul de grele in special pentru copii, deoarece acestia jung sa nu mai stie care le este locul in natura si de ce banii joaca un rol atat de important.

Din acest context se nasc o multime de intrebari…fara raspuns. Copiii sunt exputi unor „naratiuni istorice false” prin care li se explica lumea.  Mult prea devreme, tinerii sunt bombardati cu mituri despre evenimentele curente si despre naratiunea de baza a umanitatii.

Marii ganditori spun in scrierile lor ca este absolut vital ca parintii sa vorbeasca deschis cu copiii despre problemele lor. Chiar si parintii intampina uneori dificultati in acest sens, insa trebuie sa abordeze problema intr-o maniera responsabila si stiintifica, bazata pe dovezi.

Avand in vedere ca este vorba despre o treaba delicata parintii trebuie sa abordeze probleme importante pe intelesul copiilor. Unele subiecte sunt distractive, precum explorarea vietii cotidiene, in timp ce alte subiecte sunt mai provocatoare.

Uneori pot aparea discutii aprinse, insa alteori se aduc usor in conversatie subiecte diverse si se trateaza cu maxima responsabilitate de ambele parti. Istoriile despre dezvoltarea umanitatii, dar si despre forta ei distructiva sunt foarte ilustrative si deschide mintea tinerilor.

Acestia trebuie sa cunoasca cateva lucruri si despre partea intunecata a istoriei, dar nu cu prea multe detalii morbide. Esenta dintre aceste discutii este urmatoarea : atunci cand avem de-a face cu calamitati sau nedreptati, se pune accentul pe nevoia de actiune. Indiferent cat de grave sunt lucrurile cateodata, daca au vointa oamenii pot sa faca o schimbare in bine.

Aceasta nu este o iluzie, ci pura realitate. Asadar, studiul istoriei este important pentru tineri deoarece in acest fel pot intelege modul in care lumea se schimba in timp. Acest lucru i-ar putea determina sa fie chiar ei agentii schimbarii.

Modul in care traim acum este singurul mod de viata pentru oameni, de aceea uneori credem ca schimbarea este imposibila si ca problemele cu care ne confruntam sunt de nerezolvat. De aceea istoria joaca un rol extrem de puternic in acest sens. Este cheia pentru a schimba lumea.

Aceasta abordare impiedica insa schimbarile in societate, deoarece tinerii raman ancorati in povestile despre bani si dragoste. Totusi tinerii trebuie sa deschida ochii si sa vada in spatele acestor povesti. Daca sunt cuprinsi de o forta puternica, aceasta le poate zgudui din temelii povestile.

Istoria este o povara grea, insa aceasta trebuie sa fie cunoscuta si de catre tinerele generatii. Aceasta are rolul de a ajuta tinerii sa se elibereze macar de unele dintre temerile, iluziile si urile lor. Tinerii nu trebuie sa se simta mizerabili daca nu pot castiga cati bani isi doresc, ci sa incerce sa schimbe lucrurile prin ceea ce fac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *